Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мисля, че ще е по-разумно да спрем да си играем на демокрация! Човекът в прав текст каза, че мнозинствата се формират в “едно ПОСОЛСТВО”.


Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Владислав Наков

След интервюто на проф. Пламен Киров по БНТ, което потъна в информационния поток, се надявам, че дежурните оплаквачи и оплаквачки на “ниската избирателна активност” вече няма да пишат патетични текстове. Човекът в прав текст каза, че мнозинствата се формират в “едно посолство”. Не че ние не знаехме, но все пак мисля, че ще е по-разумно да спестим някой лев и да спрем да си играем на демокрация!/ Facebook

Проф. Пламен Киров по БНТ: Правителство с третия мандат може да се получи само при едно условие: от едно ПОСОЛСТВО си свършат добре работата и ние с разтягането на процедурата им даваме време да се ориентират и да вземат мерки, така че да бъде формирано правителство с третия мандат.

Водещите: В това посолство се очакват промени.

Проф. Киров: Персоналните промени не означват нищо, политиката винаги е една и съща.

Проф. Киров коменира и въпроса на водещата откъде украинският посланик има информация с какво оръжие разполага България:
“Ами ще Ви кажа откъде. От един български политик, който си призна, че е говорил с него и са се уточнили какво можем да дадем, и те предоставят списък с това, което знаят, че можем да дадем. Не си спомням инициатива на прокуратурата да поиска имунитета на този политик, защото това означава, че той е разгласил държавна тайна и всъщност е осъществил състава на шпионство, преследван по НК. Интересно е”. /Facebook

Пламен Киров: В конституционна криза сме, рулетката с мандатите не трябва да се разтяга, само за да прехвърлим зимата

България се намира състояние на конституционна криза, заяви в "Денят започва" преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров. Той напомни, че двама съдии от Конституционния съд са с изтекъл мандат, не е попълнен и състава на ВСС и на Инспектората към ВСС.

Според проф. Киров президентът Румен Радев не трябва да разтяга времето с връчването на мандатите само и само, за да няма избори през зимата.

"От една страна - наистина се правят някакви опити за формиране на кабинет, но основната цел в тази процедура е да се формира парламентарно правителство, а не да се подбере най-удобната дата за провеждането на парламентарни избори. Защото така излиза - нарочно бавим връчването на мандатите, кретаме трети месец в тази процедура, за да прехвърлим зимата, защото посред зима не трябвало да се правят избори. Ама ако се наложи, ще ги правим посред лято, посред зима, ако трябва и на Нова година ще ги правим", каза проф. Киров.

По думите му времето, което президентът остави на партиите преди връчването на първия мандат, е трябвало да бъде използвано от всички политически сили за преговори за управление.

"Това са приказки на наивници, че трябва да се осигури време, те да започнат разговори за формиране на коалиции. Разговорите за формиране на коалиции започват не с консултациите при президента, а в изборната нощ след обявяването на данните от социолозите", посочи той.

В "Денят започва" проф. Киров прогнозира неуспех за втория мандат като коментира, че от "Продължаваме Промяната" поставят условия, които другите партии биха изпълнили само, ако са в състояние на "тежък махмурлук".

Успехът на третия мандат, според проф. Киров, зависи от това дали едно посолство у нас ще си свърши добре работата.

"Най-вероятно третият мандат ще бъде възложен на "Български възход". При такъв вариант правителство може да се състави само при едно условие - че от едно посолство добре си свършат работата. И може би в момента, с разтягане на процедурата, ние им даваме време да се ориентират и да предприемат необходимите стъпки. Персоналните промени в посолството нямат отношение към това", каза още той.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Пламен Киров: В конституционна криза сме, рулетката с мандатите не трябва да се разтяга, само за да прехвърлим зимата - По света и у нас - БНТ Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!