Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иде ли краят на ЕС: Премиерът на Полша с мрачна прогноза

На Полша и Италия им е омръзнало от диктата на европейската бюрокрация, каза Матеуш Моравецки пред журналисти

"На поляците и италианците им е омръзнало от диктата на европейската бюрокрация и искат истинска демокрация", заяви полският министър-председател Матеуш Моравецки  в интервю за италианския вестник "La Stampa".

"Искаме да обновим ЕС, като се върнем към основополагащите му принципи. Европа на отечествата, а не европейска свръхдържава", призова Моравецки и добави:

"Изправени сме пред избора между истинска солидарност на равни държави и една супердържава, в която козовете в крайна сметка са в ръцете на най-големите държави, изключвайки всички останали от взимането на решения.

Миграция, ЛГБТ, студ, глад и война - съзнателно ли се разрушава Европа?

Ако ЕС се превърне в просто средство за задоволяване на амбициите на по-силните играчи, това ще маргинализира по-слабите държави и в най-лошия ще доведе до разпадането на европейския проект", посочи полският премиер.

Струва си да се отбележи, че ако Германия беше начело днес, то Европа нямаше да има твърда позиция спрямо Русия, каза той.

"Ние вече плащаме огромна цена за грешките на германската политика, но ако Берлин трябваше да решава всичко, цената щеше да бъде още по-висока. ЕС беше създаден, за да могат отделните държави да се развиват според възможностите си", изтъкна той.

"Общото между Италия и Полша е силната им подкрепа за Украйна, а неоимпериалистическата политика на Владимир Путин е сериозна опасност не само за Киев, но и за цяла Европа", заключи Моравецки пред La Stampa.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Иде ли краят на ЕС: Премиерът на Полша с мрачна прогноза

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!