Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разглобяват българската енергетика, използвайки лековерието на Радев

Kalina Androlova

Предпразнично не знам дали ви прави впечатление, но нашенските богаташчета разглобяват в момента българската енергетика, използвайки лековерието на Радев. Едните започнаха от "Булгаргаз" през Киро и Асен. Грабеж и изриване до безостатък, трансформирайки държавния ангажимент в частен интерес. Но след идването на служебния кабинет се накачулиха други, гравитиращи около кръга на изхвърлените от БСП.

Последните все още споделят стандартната държавна форма за личен интерес. Кабинетът "Петков" имаше планове да натрупа кинти от намерения за атомната ни енергетика и обещания, типично в мошенически стил. Но ето че при този служебен енергиен министър, тоест под опеката на Радев, започна и реалното разпарчетосване на АЕЦ "Козлодуй", директно. Там се намести поредният псевдоолигарх, който конструира ситуации, в които има спешна "необходимост" да участват неговите фирми. Изобщо антикорупционеният модел на Радев се оказа баш какъвто си го познаваме. Само че пълен с некомпетентност, огладняване и абсолютен траш върху малкото останали държавни богатства и правила за експлоатирането им.

Хубаво е Радев да знае, че когато сменяш някой специалист със СВОЙ човек, не можеш да слагаш палячо, който да приключи дружеството. Освен СВОЙ, човекът трябва да е и опитен специалист, който може да се справи със задълженията си без да ликвидира, аварира и потроши златните ресурси.

Не е лошо също така Радев отвреме навреме да се сеща, че не всеки изпратен му компромат за експерт е реален, и не всеки препоръчан му разбирач е наистина компетентен. Но като знаем кръга "Радев", който върти държавата в момента на шкембе чорба, резултатите в енергетиката са резонни...

При все трябва да се признае, че политическите стратегии на ПП бяха по-зле дори от тези на Копринков.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!