Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте къде живее едно от разменените бебета – Севда не иска размяна на бебетата. Закани се...

Севда твърди, че е кърмила малката Ванеса, а в двора й се търкалят празни кутии адаптирано мляко

Севда не иска размяна на бебетата. Ще се боря до край – по съдебен път, закани се Севда Михайлова

В крайно неподходящи битови условия живее едно от разменените бебета, сочат кадри от репортаж на колегите от "България он еър". Малката Ванеса, за която биологичната й майка твърди, че неправомерно е отнета от нея след раждането й през септември в столичната АГ болница "Шейново", а в ръцете й е връчено детето на другата родилка - Севда Михайлова, расте в дом със счупени прозорци, мръсен двор, пълен със смет и висящи кабели.  

Въпросната Михайлова от ромски произход, която настоява, че детето е нейното и че няма представа "защо така се е случило с другата жена" и бебето й, не отказва ДНК експертиза на себе си и детето, но още в първия й разказ пред журналистите лъсна потенциална лъжа: 

Тя твърди, че е кърмила пеленачето (вече на 3 месеца), докато в двора на къщата, която обитава семейството, се търкалят празни кутии от използвано адаптирано мляко. 

Севда твърди, че детето, което е прибрала в дома си, е същото, родено от нея няколко дни по-рано и не е разменено с ничие друго. 

До момента самоличността на майката, усъмнила се в генетиката на другото бебе и впоследствие доказала страховете си чрез ДНК експертиза, не е известна. 

Севда не иска размяна на бебетата. Ще се боря до край – по съдебен път, закани се Севда Михайлова

ДНК тестове доказват за разменени в болница „Шейново“ бебета. Случаят предизвика масови проверки на Министерството на здравеопазването във всички АГ болници.

Въпреки ДНК резултата Севда Михайлова няма да се откаже от бебето си, за което се е грижила три месеца. Пред Би Ти Ви тя каза, че все още е в шок и не е в състояние да говори.

"Детето ми е добре, ще се боря до край – по съдебен път“, каза майката.

Севда допълни, че няма контакт с другата жена.

Двете новородени са разменени при изписването, казват от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за умишлена размяна.

Директорът на болница „Шейново“ д-р Румен Велев лично обясни на служебния министър какво показва вътрешната проверка.

„Според мен става дума за човешка грешка и небрежност на персонала. Не става въпрос за размяна, а за несъвпадение. Гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето“, на мнение е Асен Меджидиев.

Министерство на здравеопазването започва проверки.

Източник/ци: Вижте къде живее едно от разменените бебета - Lupa BG

Едната родилка от "Шейново" не иска размяна на бебетата - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!