Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша и Германия отново купуват петрол от Русия!!! След 10 месеца заклинания!

Руската "Транснефт" е получила оферти от Полша и Германия за изпомпване на петрол през 2023 г.

Facebook">Владислав Наков

Полша и Германия отново купуват петрол от Русия!!! След 10 месеца заклинания!
Руската компания “Транснефт” е получила заявка за изпомпване на петрол от Полша и Германия за 2023 г.
“По-специално Варшава е готова да купи 3 милиона тона петрол”, каза Николай Токарев, президент на компанията.
“Транснефт” е получила заявления от Полша и Германия за изпомпване на петрол за декември и за първото тримесечие на следващата година, въпреки съобщенията за нежелание да продължи доставките”, това заяви президентът на "Транснефт" Николай Токарев във вторник в ефира на телевизионния канал "Россия-24".
“Те обявиха, че няма да купуват петрол от Русия от 1 януари 2023г. И сега получихме заявки от полски потребители: дайте ни 3 милиона тона следващата година и 360 хиляди тона за декември, а Германия вече е подала заявка за първото тримесечие на 2023г. - дайте ни и на нас", каза той.

Руската "Транснефт" е получила оферти от Полша и Германия за изпомпване на петрол през 2023 г.

Варшава е готова да закупи 3 млн. тона петрол, заяви президентът на компанията Николай Токарев.

"Транснефт" е получила оферти от Полша и Германия за изпомпване на петрол съответно за декември 2022 г. и първото тримесечие на следващата година, въпреки съобщенията за нежелание за продължаване на доставките. Това съобщи президентът на "Транснефт" Николай Токарев във вторник по телевизионния канал "Россия-24".

"Те обявиха, че от първи януари няма да приемат петрол от Русия. И сега имаме заявки от полски потребители: дайте ни 3 милиона тона за следващата година, а за декември 360 000 тона, а за първото тримесечие Германия вече е подала заявка - дайте и нея", каза той.

По-рано, на 12 декември, полският кабинет призова за въвеждане на "пълни, всеобхватни санкции без изключения" срещу Русия, включително "всеобхватни санкции срещу северния газопровод ("Дружба")".

"Ако това не се случи, ще продължим дискусиите заедно с концернът Orlen ще реши какво да прави по-нататък с вече поетите ангажименти", заяви пред репортери полският министър на климата и околната среда Анна Мошка, която отговаря за енергийните въпроси.

Orlen има дългосрочни договори за доставка на петрол с Роснефт и Татнефт. Първият договор предвижда доставки до 300 000 тона на месец и изтича през декември 2022 г., а вторият - 200 000 тона на месец и изтича през декември 2024 г. Orlen извършва всички тези доставки чрез тръбопроводи. Планира се руският петрол в Полша да бъде заменен от договори със Saudi Aramco, доставки от Нигерия, Ангола, района на Северно море и от норвежкия шелф.

На 1 декември Германия и Полша подписаха съвместна декларация за взаимна подкрепа за сигурността на доставките на петрол. С подписването на декларацията двете страни искат да гарантират, че полските рафинерии в Гданск и Плоцк и германските рафинерии в Шведт и Леуна работят и се снабдяват с достатъчно суров петрол. Страните призоваха за двустранни инвестиции, търговия и сътрудничество между германските и полските петролни компании с цел максимално използване на тяхната инфраструктура и укрепване на енергийната сигурност. 

Източник: ТАСС

Източник/ци: Руската "Транснефт" е получила оферти от Полша и Германия за изпомпване на петрол през 2023 г. | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!