Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция строи паметник на убития граничен полицай Петър Бъчваров

Граничният полицай Петър Бъчваров

Паметник на трагично убития български граничар Петър Бъчваров, който загина преди повече от месец, докато изпълнява дълга си, ще построи Турция на границата. Това е обещал външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, който се срещна в Анкара с председателя на българското Народно събрание Вежди Рашидов.

Рашидов посочи, че инициативата за издигането на паметника на убития граничен полицай Петър Бъчваров, е на Турция. Анкара приема сериозно инцидента. Турският посланик е посетила семейството на загиналия е изявила готовност да помогне финансово семейството, ако имат нужда. Рашидов припомни, че със своя колега са обсъдили въпросът с миграцията, който е необходимо да бъде разрешен. 

Преди дни президентът Радев също е обещал, че през м. януари на КПП-та ще има още по едно-две гишета, с които да се облекчи трафика. На срещата станало ясно, че макар между Турция и България да няма споразумение за реадмисия, турците приемат обратно нелегалните, които са хванати, влизайки на наша територия от тяхната.

Източник/ци: Турция строи паметник на убития граничен полицай Петър Бъчваров

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!