Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нарочили са ни, че сме най-корумпираната държава в ЕС, без да посочват кои са корумпираните. Те са в някакъв облак и милиарди изчезват към облака

Нарочили са ни, че сме най-корумпираната държава в ЕС. Натякват го под път и над път и ни налагат за това наказания, без да посочват кои са корумпираните. Те са в някакъв облак, никой не ги вижда, усещаме само как милиони и милиарди изчезват към облака.

Добре, след като България е потърпевша, защото сред управниците има корумпирани, в това не се съмняваме, защо и ЕП да не бъде разпънат и разследван, след като висши политици и чиновници бяха уличени или заподозрени във вземане на подкупи. Логично, нали. Защо и там да не понесат санкции и наказания, че са допуснали това в редовете си. И тук не става дума само за зам.председателката на ЕП Ева Кайли или за тези редови депутати от Италия и Белгия, споменати също като облагодетелствани от арабската щедрост. Сред подозираните беше цитирано и името на външния министър на ЕС Жозеп Борел. Един румънски евродепутат пък направо обвини председателката на ЕК фон дер Лайен в тъмни сделки за 71 милиарда евро с производителите на ваксини и поиска оставката ѝ. 71 милиарда и никаква реакция ! А тук бившата кметица на Младост ще лежи 6 години по обвинение за една десетохилядна от процента, това е една милионна част от горецитираната сума. Там обаче нищо. Скандалът затихна и румънецът млъкна. Вероятно и случаят с гъркинята Ева Кайли ще се потули, за да не започне разплитането на чорапа.

Не можем да не отбележим, че дебелата корупция у нас беше присадена заедно с евроатлантическите ценности. Промъкнала се беше между тях. Преди 89-та година тя почти не съществуваше. Тогава тлъстият подкуп се ограничаваше в бутилка уиски и кашон Малборо. В редки случаи музикална уредба от Кореком. Кокошкарски работи. Един зам.министър на търговията по онова време го бяха тикнали в затвора, защото намерили в мазето му 16 кашона с уиски и той не можа да докаже как ги е придобил. И бух - зад решетките. Който и да е негов колега от днешно правителство би погледнал с презрение на това колко на дребно е работил някогашният големец. Един друг пък, син на кандидат-член на Политбюро, лежа в затвора, защото го бяха хванали, че пренасял в багажника си кожухчета от Турция. Сега се повдига въпрос за далавера покрай едни 71 милиарда евро и нищо. Та ако българските депутати и управници смятат, че са несправедливо обвинявани в податливост към подкупи, нека поискат ЕП първи да се саморазобличи като корупционно гнездо. Ако не го направят, ще значи, че са солидарни с колегите си от Брюксел и Страсбург и се безпокоят разплитането на чорапа да не стигне и до тях.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 19 декември 2022 г. по Евроком )

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: ТРЯБВА ЛИ ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН ? | SvobodnoSlovo.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!