Следвайте "Буднаера" в Телеграм

€$ КОШМАРИ! Българите с най-слаба подкрепа в ЕС за санкциите срещу Русия

Най-недоволни сме и от европейската финансова помощ за Украйна

Подкрепата в България за икономическите санкции, наложени от ЕС срещу Русия заради войната в Украйна, е едва 44%, докато в останалите страни от ЕС е 80 на сто. Това сочат данните от проучване на общественото мнение, представени днес от Европейската комисия.

У нас 24% подкрепят санкциите изцяло (55% в ЕС), а 20 на сто - частично (25 на сто в ЕС). Европейската финансова помощ за Украйна среща подкрепата на 55% у нас и 80% в останалите страни от ЕС.

Осигуряването на средства за Киев за купуване на военно оборудване в България се подкрепя от 30% от участниците в допитването, както и от 67% от останалите в ЕС. Според 93% от европейците и 90 на сто от българите е добре, че Украйна получава хуманитарна помощ.

Според 33% от българите и 66% от останалите в ЕС е добре, че бяха въведени забрани за разпространението на руски медии. Според 89% в ЕС и 76 на сто у нас е необходимо Европа да осигури подслон за бягащите от войната украинци.

Мнозинството е на мнение, че от началото на войната ЕС е останал единен (62% в ЕС и 51% у нас) и е отговорил бързо (58% в ЕС и 47 на сто у нас). 

Симпатии към Украйна изпитват 89% от гражданите на ЕС и 73 на сто от българите. В ЕС 71% са на мнение, че Украйна е част от европейското семейство, докато у нас така мислят 48%. 

Според 88% от мненията в ЕС Русия е изцяло отговорна за войната (46% у нас). Според 85% в ЕС (63% у нас) Европа трябва да намали зависимостта си от руските изкопаеми горива, като сходни са и данните за подкрепата за общи покупки на енергоносители.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Българите с най-слаба подкрепа в ЕС за санкциите срещу Русия - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!