Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Шпигел“: Дмитрий Медведев заплаши с атаки страните от НАТО

Бившият руски президент обвини Алианса, че отдавна е обявил "хибридна война" на Русия

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши с атаки страните от НАТО, пише германското издание „Шпигел“. 

Въоръжените сили и обекти в държави, които официално са във война с Русия или са съюзници на врага, са легитимни цели за нападение, написа в канала си в Telegram Медведев, който е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия. 

„Лидерите на държавите от НАТО единодушно твърдят, че техните страни и целият алианс не воюват с Русия. Но всеки разбира, че ситуацията е различна“, заявява Медведев.

Според него, освен политическото ръководство и въоръжените сили на противника и техните технологии, обекти на военна и гражданска инфраструктура като мостове и енергийни доставки също са законни цели на атаки. Той направи изявленията си, докато въоръжените сили на Москва отново парализираха енергоснабдяването на Украйна с масирани ракетни атаки, пише „Шпигел“.

Медведев обвини НАТО, че отдавна е обявила "хибридна война" на Русия. Довереникът на шефа на Кремъл Владимир Путин, както го представя „Шпигел“ изтълкува мащабните доставки на оръжие за Украйна, срещу която Москва води своята агресивна война от февруари, като атака срещу Русия. Медведев вече се е опитвал да провокира с подобни заплахи в миналото.

Зеленски и украинският народ получиха награда за принос към европейското единство

Източник/ци: „Шпигел“: Дмитрий Медведев заплаши с атаки страните от НАТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!