Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Взеха на подбив номинацията на Николай Денков

Депутати от различни парламентарни групи взеха на подбив номинацията на акад. Николай Денков за премиер от ПП и ДБ.

“Кандидатурата на акад. Николай Денков за премиер е подигравка за Народното събрание. Този човек, когато напусна системата на образованието, предизвика една мощна колективна въздишка на облекчение сред всички в системата на образованието”, заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. “Кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател е обречена”, каза в кулоарите на парламента и председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

“Николай Денков е бил заместник-министър в правителство на Бойко Борисов, служебен министър в правителство на Румен Радев и министър в правителство на Кирил Петков. Можем да говорим за модела “Борисов - Радев - Петков”. Освен това искам да припомня, че е бил и заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща, или Тройната коалиция?”, заяви с усмивка Атанасова и уточни, че се шегува с темата.

“ДПС няма как да подкрепи втория мандат на ПП, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид преди днешното пленарно заседание. А зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров припомни, че от ПП в началото са твърдели, че ще бъдат опозиция, а в последствие са дали заявка, че ще правят кабинет.

Източник/ци: Взеха на подбив номинацията на Николай Денков - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!