Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"НЯМА ПО-ПРИЯТНО НЕЩО ОТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ, ПОВЯРВАЙТЕ": Австрийският канцлер: ЕК да осигури 2 милиарда евро на България за (... и) оградата по границата с Турция

Европейската комисия трябва да осигури 2 милиарда евро на България, за да може страната да довърши и подсили оградата си по границата с Турция. 

Това каза австрийският канцлер Карл Нехамер в началото на срещата на върха на европейските лидери в Брюксел, съобщава БНТ.

Нехамер отново коментира ветото на Австрия върху приемането на България и Румъния в Шенген. Той смята да постави въпроса с наплива на нелегални мигранти към Европа и пред останалите лидери. Нехамер смята, че е крайно време да падне табуто върху построяването на огради.

"Навсякъде, където границите са особено натоварени, има физически бариери и това е важна подкрепа за полицейските сили. На много места вече има такива огради. България е построила ограда, но тя е в начална фаза и определено трябва да бъде подсилена.

България вече е пресметнала, че става дума за 2 милиарда евро.

Гърция също е построила масивна ограда на границата с Турция. Тази ограда е толкова масивна, че не може да бъде съборена, дори да бъде атакувана със сила. Европейската комисия не осигурява финансиране за оградите. Ние смятаме, че държави като България трябва да бъдат подкрепени чрез европейско финансиране, за да могат техните полицаи да пазят границата", заяви австрийският канцлер Карл Нехамер.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Струва ли си да сме добри?

Източник/ци: Австрийският канцлер: ЕК да осигури 2 милиарда евро на България за оградата по границата с Турция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!