Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Британски университет посъветва да се избягва думата „Коледа”, защото е твърде християнска

Университетът в Брайтън, Великобритания посъветва служителите си да избягват думата „Коледа” с мотив, че е твърде "християнски ориентирана". От учебното заведение предлагат алтернативен вариант – да наричат тази част от годината "период на зимно затваряне", предава Daily Mail.

Персоналът трябва да използва "приобщаващия език ефективно, за да се гарантира, че всички студенти и служители се чувстват сигурни, ценени и уважавани", се казва в документ от девет страници, изпратен до преподавателите.

Според ръководството трябва да се избягват и обобщения за групи от хора въз основа на тяхната възраст, религия и т.н.

"Погрешните схващания и стереотипи са заложени в начина ни на общуване и тези фактори понякога се отразяват - съзнателно или не - в езика, който използваме, когато комуникираме с другите или се обръщаме към тях. Това означава, че комуникацията - както устна, така и писмена - може да бъде обидна, дори когато нямаме подобно намерение", се казва още в "Ръководството за приобщаващ език". 

В изявление, изпратено до MailOnline, говорител на Университета в Брайтън заяви: "Това ръководство беше изготвено съвместно с нашите служители и студенти и е част от общия ни ангажимент да превърнем Брайтън в място, където всеки се чувства уважаван и ценен". И допълни: "Думите не са "забранени" в Брайтън, нито пък Коледа - както е видно от украсата и коледните елхи в нашите сгради и в нашите кампуси".

Източник: NOVA

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Британски университет посъветва да се избягва думата „Коледа”, защото е твърде християнска | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!