Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габровски след отхвърлянето на номинацията му: Днес злото победи! Не всички чудеса стават по Коледа

Удовлетворен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия, посочи той

Дали ще продължи с политиката, проф Габровски отговори: „Продължавам с операционната с огромно удоволствие”.

Ще започна с един афоризъм - на ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората спечелиха. 

Точно това се случи днес. Това заяви на трибунка в Народното събрание проф. Николай Габровски след като парламентът отхвърли кандидатурата му за премиер.

Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше една гражданска иницатива, една гражданска смелост, която всички ние проявихме . Всички ние като професионалисти заложихме иманата си в един кабинет, който даваше надежда, може би да тръгнем по един нов път. Партийните интереси са твърде силни, партийните страсти са твърде горещи затова имаме този резултат, отбеляза проф. Габровски.

Удовлетворен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия. За миг не съжалявам, че се срещнах с тези хора, които са зад мен и които ми се довериха. Използвам случая да им благодаря искрено, че го направиха. Иска ми се да вярвам, че са го направили виждайки, че по пътя по който вървим сега – не може. Не може да седим отстрани и като коментатори да даваме оценки. А трябва да бъдем по-активно. Много им благодаря за доверието професионализма. Те ми дадоха голямо самочувствие, че можем да променим нещо. Продължаваме напред. Да се надяваме, че България ще има късмет и тежката политическа криза ще бъде преодоляна. Да се надяваме, че ще имаме силите и следващата година да не остане в историята като тъжна и загубена година, изтъкна проф. Николай Габровски.

По природа съм оптимист иначе не бих се хванал с такава задача. По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие най-вероятния сценарии, който е песимистичен ще прекараме една година от избори в избори. 

Относно третия мандат – ние дадохме всичко от себе си в първия и той трябваше да се реализира. Всякакви комбинации и задкулисни договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да се асоциират. Не всички чудеса стават по Коледа. Нека имаме здрава и хубава година въпреки всичко, посочи още проф. Габровски. 

Дали ще продължи с политиката, той отговори: „Продължавам с операционната с огромно удоволствие”.

По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 гласуваха „за”, а 125 бяха срещу предложението. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход”. Негативен вот дадоха депутатите от ПП, „Възраждане”, БСП, ДБ и един независим.

Източник/ци: Габровски след отхвърлянето на номинацията му: Днес злото победи! Не всички чудеса стават по Коледа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!