Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Ползите" от Общия енергиен пазар? Купуваме ток скъпо и продаваме евтино! Що е то?

Йордан Халачев

Внасяме ток от Гърция по 300 мВт на час, от Турция 250 мегавата и дори от Северна Македония (140 мВтч) и от Сърбия.

Това всичко благодарение на родните евроатлантици с безкористната помощ на САЩ, ЕС, ЕК и всички други наши любими приятели и партньори. Не ни разрешават да ползваме руско гориво, да строим нов руски реактор, купуваме американски газ, ще ни затварят тецовете, а сега под въпрос е и рафинерията, подаряваме оръжие на укрите.Да прекрасно ни се отразиха евроатлантическите ценности.

АЕЦ "Козлодуй" работи с 50% намалена мощност, след като 6-и блок излезе в авариен ремонт за неопределено време.В ремонт е един от блоковете на ТЕЦ "Марица-изток 2".Доган ни реже главите с цените, когато ползваме студения резерв на ТЕЦ Варна.Имаме и износ към Румъния, изглежда се налага да купуваме скъпо и продаваме евтино.

Вътрешното производство идва от въглищните ТЕЦ - 3142 мВт, , АЕЦ-ът работи с 1074 мегавата и на трето място - с 367 мВт, са топлофикациите. Заради облачното време и слабия вятър сега зелените ВЕИ генерират едва около 100 мегавата.ВЕЦ-овете не работят с голяма мощност, тъй като в язовирите няма достатъчно вода и количествата се съхраняват за по-критични моменти. ПАВЕЦ "Чаира" е извън строя от пролетта и не може да поеме моментните пикове на потреблението, когато липсват базови мощности.

Вчера цената на електроенергията на Българската независима енергийна борса бе 832.67 лв./мВтч., най-високата стойност от 14 септември насам и е само сигнал за това, което предстои. Заднес пък токът се очакваше да е 767 лв./мВтч. През октомври и ноември средните цени бяха под 400 лв./мВтч.

Ако не намерят бързо спуканата тръба сред хилядите и ремонтът на АЕЦ "Козлодуй" се проточи повече от седмица, за което вероятността не е никак малка, цените ще останат високи.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Източник/ци: Йордан Халачев | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!