Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С мигранти в ЕС или без мигранти извън ЕС?

Втората причина, поради която високомерно ни отхвърлиха от Шенген беше, че не сме пазили границата с Турция. Това било и външна граница на ЕС. Какво нахалство ! Като е ваша външна граница, защо не полагате усилия за опазването и ? Тази работа струва пари, много пари. Аз не знам Австрия, Нидерландия или която и да от другите заинтересовани страни да покрива разходите ни по охраната на външната им граница. Пазим ги, но за наша сметка, даваме жертви, от нашите хора, а те недоволни. Определили са ни ролята на портиера без заплата. Пази входа и апартаментите и не иска пари. Удобно, нали.

Нахалството им не спира дотук. Не искат да пускаме мигрантите, но към тях. Към нас - може. Даже ще е добре, ако бъдем гостоприемни и спазваме правата им. Можем да ги посрещаме на границата хуманно и любезно, да ги настаняваме, да се грижим за тях, за наша сметка, разбира се, но да не позволяваме да отиват при тях. Ако не ги заловим, докато минават страната или западната ни полоса, значи не пазим границата. Общата, т.е. тяхната.

Тука безочието също отива много надалеч. Никой от Брюксел не попита защо оградката, която Борисов и патриотичните му коалиционери строиха по границата с Турция излезе два пъти по-скъпа от доста по-солидната ограда, която гърците изградиха. Защо нашата се пробива и пропада, а онази стои. Но Европа стои над тия неща. Кой краде не я интересува, стига да не краде от тях.

Не става ясно и как да постъпваме с мигрантите ? Да пазим границата, но да не насочваме оръжие към тях. За един незнайно откъде излетял куршум, засегнал ръката на мигрант, вдигнаха вой до небесата. Писаха Таймс, Монд, други. Ужас ! Как да пазим границата, бе ? С минни полета ? С жива стена ? С молитви ? Да увещаваме пришълците да се върнат обратно ? Не, стъпят ли на наша територия, трябва любезно и хуманно да ги регистрираме. Веднъж вписани тук, България става първата европейска страна, в която официално стъпват и оттук нататък, където и да отидат, всяка европейска държава, която ги залови на своя територия, има право да ни ги върне. Ние трябва да ги приемем. Това е т.нар. Дъблински регламент. С две думи, съвсем законно, без никакви възражения от наша страна, ние сме приели възможността да ни превърнат в гетото на Европа. Отговаря ли това на интересите на българския народ. Естествено, че не. Затова и нашият отговор на мигрантската криза следва да бъде недвусмислен. Ние няма да допуснем мигрантите от Европа, Азия и Африка да се настанят у нас. Ако трябва да избираме между Б. населена с мигранти и в ЕС или Б. без мигранти и извън ЕС няма как да не изберем второто.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 12 декември 2022 г. по Евроком )

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: С МИГРАНТИ В ЕС ИЛИ БЕЗ МИГРАНТИ ИЗВЪН ЕС ? | SvobodnoSlovo.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!