Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Любо Пенев тръгна за чужбина след обиди към сина му

Любослав Пенев напусна обиден ЦСКА 1948 след скандал с различни хора в клуба и тръгна да си търси отбор в чужбина, научи Lupa.bg. Ел Голеадор снощи замина за Испания, където ще съчетае полезното с приятното - ще си почине от стреса в родния футбол, а наред с това ще продължи и преговорите къде да продължи треньорството му. Една от опциите пред бившият национал и бивш кандидат за президент на БФС е Компостела - отборът, в който премина част от кариерата му на професионален футболист.

Галисийците в момента са извън професионалния футбол и се намират в четвъртото ниво на испанския футбол - Сегунда дивисион RFEF, като заемат трето място в Група 1 и все още са в борбата за плейофните места за изкачване в по-горната дивизия. Лидер за момента е Арентейро с 31 точки след 14 кръга, следван от Гуихело с 29, Компостела с 27, като тимът има най-резултатното нападение (21 попадения) и най-добрата голова разлика (+12) до момента, като галисийците са непосредствено пред други два отбора, заемащи оформящи плейофното каре - Валядолид II и Самора. Само първият влиза директно.

Любослав Пенев, известен с чепатия си характер и голяма уста, се изпокарал с хора от клуба. Причината е неговият син, който играе в юношите на ЦСКА 1948, но напоследък загуби титилурнато си място, а треньорът на гарнитурата - Йордан Минев, който напусна клуба в началото на ноември, отказвал да пуска Пенев - младши да играе. Тенденцията продължила и след това, което вбесило Любо, а оплакванията му стигнали до собственика Цветомир Найденов, който неглижирал проблема, а огънят тлеел и в крайна сметка се получил взрив. А впоследствие и раздяла, която според наши информатори била неизбежна, тъй като той трудно преглътнал директни обиди и псувни по адрес на сина му! 

Едни от най-плодотворните години на Любо Пенев на Иберийски полуостров преминаха в Компостела, където отбеляза 32 гола в 69 мача в периода 1996-1998, преди да премине в Селта Виго, където приключи испанската му одисея през 1999-а. Преди това дълги години той игра във Валенсия (1989-1995), където премина от ЦСКА, в Атлетико Мадрид (1995/96), с който спечели дубъл.

Бившият национал, участник на Европейското първенство 1996-а в Англия и през 1998-а на Мондиала във Франция, където България записа една от най-срамните загуби в историята си на световни първенства - 1:6 срещу Испания, а Пенев водеше атаката на нашите. Две години по-рано, през 1996-а, след завръщане от Европейското, той произнесе прословутата фраза със супата.

Всъщност, Любо Пенев почти от всякъде си тръгваше със скандали, както в националния отбор, така и в ЦСКА. Същото важи и за Ботев Пд, чиято оферта е отхвърлил предни дни, а в последните години легендарният нападател, повече известен с невзрачното си финансово състояние, се лута между "Армията", Царско село и ЦСКА 1948.

За кратко той опита късмети си във Валенсия, където е боготворен. През 2017 година той пое втория отбор на "Прилепите", но си тръгна бързо и отново не по най-добрия начин, който според медиите в страната му е затворил вратите за връщане в клуба. Това е причината Любослав Пенев да търси късмета си другаде. По всичко изглежда, че Ел Голеадор, останал в историята на испанския футбол със супер головете си срещу Реал Мадрид в Примера дивисион и носещ капитанската лента навсякъде, където е играл, ще продължи далеч от България. Ако не се замеси в пореден скандал.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Любо Пенев тръгна за чужбина след обиди към сина му - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!