Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италианско-гръцка корупционна схема с дъх на мафия тресе Европарламента


Тарторът на корупционната схема в Европарламента Антонио Пандзери и дъщеря му Силвия

Ева Кайли била изгора на експремиера Георгиус Папандреу

Страховитата корупционната схема, която магистратите в Брюксел разкриха в кулоарите на Европейския парламент, тресе здраво не само иначе престижната институция, но и палатите на властта в Италия. По простата причина, че като тартор на далаверата за милиони се очертава бившият евродепутат на Рим от левицата Антонио Пандзери, като неин координатор - предишната му дясна ръка Франческо Джорджи, който сега е асистент пак на италиански европейски избраник - Андреа Коцолино, а изпълнително острие на безпрецедентното получаване и разпределяне на подкупи – зам.-шефката на ЕП Ева Кайли. Медиите на Апенините жигосаха въпросното „участие“ като чиста проба мафиотско заиграване. 

44-годишната хубавица от Солун е подкупна до мозъка на костите, а доказателства за корумпирането й всекидневникът намира в нейната цялостна кариера на политик. Защото Ева се дипломира като архитект в Солун, но въобще не практикува този занаят, тъй като красотата и съблазнителното й излъчване първо я правят богато платена тв водеща, а след това носено на ръце гадже от бившия лидер на Общогръцкото социалистическо движение /ПАСОК/ Георгиус Папандреу. Той е премиер на южната ни съседка от 2009 до 2011 г. и точно по онова време вкарва русата красавица в политиката и в леглото си, а през 2014 г., та чак до днес я калесва за депутатка в Европарламента именно от ПАСОК. В Брюксел вече скъсалата с Папандреу Ева пък се залюбва с 10 години по-младия от нея италианец Франческо Джорджи от Милано, двамата не са женени, но живеят нашироко като богаташи, гъркинята му ражда преди две години момиченце, а той я запознава с евродепутата, на когото е асистент -  Антонио Пандзери.

Така стигаме до тартора според брюкселската полиция на мафиотската корупционна схема в ЕП. Антонио Пандзери е на 67 г., бивш активист е на италианската комунистическа партия, а след разтурянето й в началото на 90-те години - един от лидерите в Милано и областта Ломбардия на влиятелния синдикат Обща италианска конфедерация на трудещите се. Там той завързва дебели връзки не само с профсъюзни лидери от десетки страни, но и с политици и държавници, които работят по проблемите на човешките права и в частност тези на работниците. През 2004 г. италианската левица го кандидатира за евродепутат, избран е и се изявява като такъв до 2019 г., когато напуска институцията, но остава в Брюксел като лобист на различни международни синдикати и организации на борбата за човешки права. И както предполагат вестниците на Апенините, именно към него се били обърнали преди година пратениците на Катар с молба да уреди търканията на държавата им с ЕС. Задания, срещу чието изпълнение Антонио бил получил вероятно милиони.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Струва ли си да сме добри?

Източник/ци: Италианско-гръцка корупционна схема с дъх на мафия тресе Европарламента - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!