Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Издигат паметник на Гешев приживе. Вежди ще го вае, осигурени са терен и цветя


Фундаментът на паметника вече се изгражда...

Каквото и да се каже за главния прокурор Иван Гешев, е без значение. Фактите и доказателствата за неговото бездействие и опъване на „чадър“ над опредeлени политици нямат никаква стойност. Защото нямат основание.

Гешев за пореден път обясни на всички българи като на идиоти, че прокуратурата си е свършила работата по „Барселонагейт“ и замесването в скандала на Бойко Борисов, но испанските и кипърските власти се ослушват за поисканото съдействие от родното обвинение.

Делото, в което е замесено и името на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бе образувано от спецпрокуратурата през ноември 2020 г. а след закриването й през юли 2022 г. бе прехвърлено в Софийската градска прокуратура.

Казват, че Гешев всеки ден си проверявал пощата и питал говорителката Сийка, дали са пристигнали пратки от Кипър и Испания, но Сийка тъжно вдигала рамене.

И излиза, че Гешев е целият в бяло и то напълно заслужено. 

Истината е, че само в България няма осъден нито един министър, нито един висш политик за корупция, но е така, защото у нас управленци и политици стават най-чистите и морални хора. Затова разследващите не откриват никакви следи на корупция и оттам прокуратурата няма как да повдигне обвинения. 

Ще припомня някои факти от други страни, които означават много.

Бившият премиер на Хърватия Иво Санадер е осъден на 8 години затвор по обвинения в корупция.

Бившият премиер на Словения Янез Янша бе осъден на две години строг затвор за корупция. Заедно с него в затвора отиват четирима души от близкото му обкръжение.

Бившият чешки министър-председател Андрей Бабиш е подсъдим по обвинения за измама с евросредства на стойност 2 милиона евро.

От 20 години в Румъния съществува Национална дирекция за борба с корупцията, благодарение на което няма недосегаеми и затворите са пълни с лица от високите етажи на властта. На съд са изпратени 15 000 души, обвинени в корупция, причинили на страната щети в размер на 5,4 млрд. евро. В списъка фигурират 400 кметове, 800 директори на публични институции и национални компании, 160 прокурори и съдии, 60 членове на правителството (включително двама премиери, министри и държавни секретари), 100 членове на парламента, включително трима евродепутати, 40 председатели на окръжни съвети и 1000 полицаи.

Атинският съд призна за виновен бившия гръцки министър на отбраната Акис Цохадзопулос за вземане на подкупи при сключване на сделки по закупуването на оръжие за гръцката армия. Присъдата: 19 години затвор.

Съдът в Албания осъди с лишаване от свобода и конфискуване на имуществото на бившия главен прокурор Адриатик Лала. За корупция и ръководство на ОПГ.

Словакия осъди висш прокурор на 13 години затвор заради корупция.

Прави са Гешев и Борисов: корупцията е другаде, а не тук. Защото ако имаше тук корупмирани политици, Гешев, а преди това и Цацаров, щяха да им свият сърмите по НПК. Ама няма. Всички твърдения за корупция в България са фалшиви новини, с цел да се очерни отечеството и неговите храбри синове Гешев&Борисов.

Затова е редно нашата признателност към Гешев да намери израз в един скромен, но достоен паметник. (За Борисов се обсъжда мемориален комплекс.) Говори се, че Фандъкова вече е предоставила терен в центъра на София, а Вежди се е заел с извайването. Борисов обещал да го открие, а Георг вече бил организирал патрули от герберски комсомолци, които да се грижат винаги да има свежи цветя. Горанов от своя страна извадил 3-4 пачки от напълно законните си спестявания за финансиране на благородната идея.

Черногледите веднага ще скочат: Ама за какви заслуги? Ето за какви:

- Гешев успя да вдигне общественото доверие в прокуратурата от незавидните 6% до невижданите 8%;

- Задържа само 35 на сто от хората да твърдят, че прокуратурата е корумпирана;

- 74% от българите смятат, че прокуратурата не разследва корупцията по високите етажи на властта. Но Гешев отговаря: Можеше да са 100 процента;

- През 2020 г. 78 на сто от българите са били на мнение, че Гешев трябва да подаде оставка. Само че протестите отминаха, а Гешев си е на поста;

- Нито един олигарх не е осъден от специализирания съд по обвинения от спецпрокуратурата, но това им струва много скъпо;

- Доклад на Държавния департамент на САЩ за 2021 г: „Чуждестранните инвеститори продължават да бъдат загрижени за върховенството на закона в България, като причините са свързани с подкупни държавни служители, неефективни регулатори и съдебна система, която не може да отговори на очакванията за обективни решения на различните казуси“. Пишат, но го канят в САЩ и се снимат с него…;

- България на първо място по корупция в ЕС. Е и? – пита Гешев;

- България е на последно място в ЕС по прилагане на критериите за правовата държава. Е и, отново пита той.

Списъкът може да бъде продължен. Е и? - питаме ние. Гешев си е жив и здрав.

Злите езици го наричат Capodecina (капитан) на задкулисието. Грешат – поне полковник е.

Огнян Стефанов

П.П. И Гешев, българите не говорим един срещу друг, както твърдиш ти, а говорим срещу тези, заради които държавата е на това дередже и заради които гледаме Шенген през крив макарон. Сещаш ли се?

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Струва ли си да сме добри?

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Издигат паметник на Гешев приживе. Вежди ще го вае, осигурени са терен и цветя

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!