Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емирът на Катар прегърна Стоичков

Тамим бин Хамад Ал-Тани, емирът на Катар и един от най-богатите хора в света, братски прегърна Христо Стоичков след мача Мароко – Португалия (1:0). Преди мондиала държавният глава призна, че е подложен на безпрецедентна критика заради турнира.

„Поздравих емир Тамим бин Хамад Ал-Тани за най-атрактивното световно първенство в историята – написа Стоичков в официалния профил на своя бранд във фейсбук. – Пред очите ни Мароко показа, че вече никой не е малък и никой не е голям.“

Емирът прегърна Стоичков във ВИП-салоните на стадиона и няколко минути поприказва с него за всичко случващо се в Катар. От своя страна Кавалера на „Златната топка“ му сподели своето мнение и за други мачове, и за организацията, определяйки я като „перфектна“.

На следващия ден Стоичков получи друго огромно признание. Стефано Чечи, един от най-близките хора на Диего Марадона в последните три десетилетия, му подари плакет със златен отпечатък от великия аржентинец. От него са направени само 500 броя и всички са под номера. Разбира се, №8 от уникалната серия е за Стоичков.

По време на световното първенство Камата е част от звездния тим на телевизионните коментатори, с които често играят и мачове на марки вратички. Любим партньор му се превърна Джордж Уеа, взел „Златната топка“ година след Стоичков и сега президент на Либерия.

Източник/ци: Емирът на Катар прегърна Стоичков - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!