Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-председателката на ЕП Ева Каили е задържана при разследване на международна корупция (Междувременно в Шенгеджийницата корумпираните ще се борят с корупцията)


NEXTA on Twitter

Агенция Франс Прес съобщи, че Ева Каили е задържана от полицията в Брюксел по дело за корупция, свързано с настоящото Световно първенство по футбол.

 

Владислав Наков: Миналата година същият този Европейски парламент настояваше корупцията да бъде включена в режима на ЕС за санкции. Днес се разбра, че зам. председателката на парламента е арестувана заради корупция!
Не е ли редно да се наложат санкции на ЕП?!?
А от сега нататък ще бъде доста нагло да обвиняват в корупция всяко правителство, което не им е удобно.

May be an image of text that says 'начало / EBpona еπ настоява корупцията ga бъде включена в режима на EC за санкции 2 08 юли 2021 12:30'
May be an image of 1 person and text that says 'ευτής новини -председателката на ΕΠ ева каили e задържана при разследване на международна корупция 10 дек 2022 1719 23'

Зам.-председателката на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните вчера в Брюксел петима предполагаеми участници в международна схема за корупция и пране на пари, съобщиха медии в Белгия. По-рано бе уточнено, че сред отведените за разпит е и бивш евродепутат от групата на Социалистите и демократите в ЕП. Уточняваше се, че всички заловени (без Каили - бел. кор.) са от италиански произход, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Ева Кайли беше изключена от гръцката партия ПАСОК - "Движение за промяна" заради разследването в Белгия за корупция на еврочиновници, съобщи междувременно ТАСС, позовавайки се на агенция АМНА. Агенцията отбелязва, че вероятно е задържан и съпругът ѝ Франческо Джорджи. Според същата информация разследването на белгийските власти засяга широк кръг европейски служители, като властите „подозират, че една от държавите от Персийския залив е повлияла на финансовите и политически решения на Европейския парламент, плащайки значителни суми пари или предлагайки значителни подаръци на трети лица, заемащи политически позиции или важни стратегически позиции".

Агенция Франс Прес съобщи по-рано, че Ева Каили е задържана от полицията в Брюксел по дело за корупция, свързано с настоящото Световно първенство по футбол.

При претърсването на над десет адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, иззети са компютри и мобилни устройства. Според медиите разследването е свързано с подозрения, че Катар е подкупил участници в престъпната група, за да прокарват интереси в полза на Доха.

След съобщаването на новината групата на Социалистите и демократите в ЕП разпространи изявление, в което обеща пълно съдействие на разследването. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно обсъждането в ЕП на въпроси, свързани с "държави от Залива", особено по отношение на визовата политика и подготвяни посещения.

Европейският парламент има 14 зам.-председатели.

Източник: БТА, ТАСС

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Струва ли си да сме добри?

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Зам.-председателката на ЕП Ева Каили е задържана при разследване на международна корупция | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!