Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Божанков след месец инструктаж в САЩ: Да пратим оръжие, Русия няма да спечели тази война

Депутатът от БСП Явор Божанков изрази позиция, различна от тази на БСП. Да пратим оръжие, Русия няма да спечели тази война, заяви Божанков. Дори съседна Македония изпрати оръжие", подчерта той. Стоян Михалев от "Демократична България" пък заяви, че България и досега е изпращала големи количества оръжие за Украйна през трети страни, визирайки управлението на "Промяната" и работата на Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.

Под аплодисментите на ГЕРБ Божянков от БСП заяви, че Русия е агресор и тя няма да спечели войната в Украйна. Така Божанков подкрепи оказването на военна помощ и на практика се обяви срещу официалната партийна позиция. 

Да пратим оръжие, Русия няма да спечели тази война, заяви Божанков. Дори съседна Македония изпрати оръжие, подчерта той. 

Kalina Androlova: Явор Божанков изтрещя в парламента с изключително остро изказване в пълен разрез с парламентарната си група. Отдавна казвам, че този човек е ментална част от ПП, но не и от БСП. Откакто отиде в (комунистически) САЩ на инструктаж за един месец се върна още по-нахален и неуправляем. Напълно забрави, че нямаше да види парламент, ако не беше Корнелия Нинова. Най-неприятни са неблагодарниците, които драпат по кариерната стълба, и неминуемо газят по главите на довчерашните си благодетели, защото им се налага да обслужват новите си господари. САЩ пак заложиха на смешен човек, който може да са маршрутирали, но когато изначално не са изчислили глупостта му, стават свидетели на публичното му светкавично самоубийство. Гледахме този анимационен филм и с Кирил Петков съвсем скоро. Ясно става колко струва Божанката, след като заяви при Ризова, че и той е научил американците на нещо. Освен че е докладвал мислите и оценките си за политическата обстановка у нас, не виждам на какво може Божанката да е научил американските психолози, които са го измервали във всяка минута от едномесечния му престой. Язък, обучението им е било напразно. Яворчо набързо провали операцията. Къде ще го инсталират сега така осветен?!

"От едната страна са само диктаторски държави, а от другата демократични. Не бива да се плашат хората, че ако дадем оръжия на Украйна страната ни ще бъде включена във войната. Ще бъде лицемерно да искаме участие в програмите за възстановяване и да мълчим когато се извършва геноцид“, каза той. 

"Аз съм убеден в своята позиция с ясно съзнание какви последствия може да има за мен, но съм убеден, че ще се носи отговорност и Русия няма да спечели тази война“, посочи той.

"Няма общо историческата благодарност и отношение с руската култура с това, че Русия нападна Урайна и делението на цивилизован и нецивилизован свят е истинско", каза още Божанков.

"От една страна има диктарски режими като Беларус и Русия, от другата страна е демократичният свят", подчерта той.

"Ще бъде лицемерно да сме част програмите за развитие, когато се получава пари, но не е част когато народ е подложен на системна агресия, когато хора в Украйна са подложени на системен тормоз", подчерта депутатът от БСП. Според него много български граждани са объркани по темата.

"Дори президентът Радев каза, че Русия ще спечели тази война. Много сайтове на руска пропагадна казват същото нещо, но девет месеца това не е е очевидно", твърди Божанков.

Рано или късно в Украйна ще има мир, и той ще бъде наложен с дипломатически преговори, излезе след него Корнелия Нинова.

Опорката - всички правят така, и ние трябва да правим, пад, подчерта лидерът на БСП , изброявайки страните, които мислят за своя национален интерес.

България подготви помощ с леко стрелково оръжие и боеприпаси, като според военният министър Димитър Стоянов тя отговаря на необходимостта на Украйна. България обаче отказа да изпрати самолети и зенитени комплекси C-300, oт каквито Украйна се нуждае най-много.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Явор Божанков: Да пратим оръжие, Русия няма да спечели тази война | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!