Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВФ публикува мрачна прогноза за световната икономика

Международният валутен фонд понижи прогнозата си за световната икономика, като в последния си доклад заяви, че "перспективите са по-мрачни" от очакваното.

МВФ постепенно намалява прогнозата си за глобалния растеж през 2023 г. от януари насам, когато предвиждаше растеж от 3,8 %. През октомври фондът понижи прогнозата си от 2,9% през юли до 2,7%, като заяви: "очакваме страните, в които се произвежда повече от една трета от световното производство, да се свият през част от тази или следващата година".

Анализаторите предупреждават, че има 25% вероятност рисковете, произтичащи от конфликта в Украйна, заедно с упоритата инфлация, да забавят световната икономика до по-малко от 2%.

МВФ отбеляза, че през последните месеци се наблюдава постоянно влошаване на индексите на мениджърите по покупките (PMI), които проследяват редица икономики от Г-20.

"Предизвикателствата, пред които е изправена световната икономика, са огромни, а отслабващите икономически показатели сочат, че предстоят нови предизвикателства", пише в блог публикация икономистът от изследователския отдел на МВФ Тригви Гудмундсон.

Кризата с разходите за живот, предизвикана от спираловидната инфлация при храните и горивата, продължава да засяга потребителите в целия свят. Според анализаторите на МВФ ръстът на цените е предизвикал поредица от увеличения на лихвените проценти, което оскъпява заемите. Те призоваха политиците да "продължат да дават приоритет на ограничаването на инфлацията", която вреди най-много на "уязвимите групи".

"Вероятно в много страни е необходимо по-нататъшно затягане на фискалната и паричната политика, за да се намали инфлацията и да се преодолее уязвимостта на дълга, и ние очакваме по-нататъшно затягане на политиката в много страни от Г-20 през следващите месеци", каза Гудмундсон, като подчерта, че макроикономическата среда е "необичайно несигурна".

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Източник/ци: МВФ публикува мрачна прогноза за световната икономика | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!