Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Болестите са изписани на лицето

Цветът на назолабиалния триъгълник може да говори за проблеми с кръвното, сърдечно-съдовата система, черния дроб или жлъчката.

Тъмни кръгове под очите говорят за проблеми с бъбреците

Малиновият език показва, че нещо с белия дроб не е наред

Лицето е един вид отражение на работата на нашето тяло. Всякакви, дори най-незначителни промени, могат да бъдат забелязани в някои от неговите зони. Смята се, че началото на диагностицирането на болести по лицето е дошло при нас от древен Китай, където учени и лечители са можели не само да четат състоянието на тялото по лицето на човек, но дори и по неговата ушна мида и езика.

Със сегашните си знания за човешката физиология учените лесно могат да кажат, че лицето наистина е свързано с вътрешните органи. Но какви знаци по него могат да показват, че не всичко е наред с тялото?

Очи

Първото, което виждаме в очите, е цветът на склерата (бялата зона около ириса). В зависимост от една или друга патология тя може да променя оцветяването си. Жълтият ѝ цвят най-често е свързан с проблеми в черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища. Червеният говори за повече неща - високо кръвно налягане, преумора на очите, синдром на сухото око, конюнктивит (тогава се зачервяват и клепачите).

Торбички под очите. Мислите, че са признак на умора и недоспиване, но не винаги е така. Подобни отоци могат да са проява на високо кръвно налягане, а също и проблеми в работата на бъбреците. Тъмни кръгове под очите също говорят, че не всичко с бъбреците е наред.

Изпъкнали очни ябълки показват промяна в работата на щитовидната жлеза.

“Санпаку” е термин от японската физиогномика, който означава бяла граница под или над ириса. Обикновено се нарича горен санпаку и долен санпаку - това е бялото пространство, което е ясно очертано между дебелината на долния или горния клепач и ириса. Може да говори за много стрес и за патологии на сърдечно-съдовата система.

Триъгълникът нос - уста

Назолабиалният триъгълник също може да ни каже много. Първо, струва си да се отбележи, че вашата хрема може да не е причинена от настинка, а от чревни проблеми. Да, хремата често показва проблеми със стомашно-чревния тракт, където е съсредоточена голяма част от имунната система.

Понякога запушването на носа, което се появява внезапно, може да се дължи на повишено кръвно налягане - можете лесно да разберете това, като просто го измерите.

Тук си струва да обърнете внимание на цвета на назолабиалния триъгълник: цианотичност (посиняване) - проблеми със сърдечно-съдовата система; хиперемия (зачервяване) - високо кръвно налягане; жълтеница, нехарактерна за цвета на кожата ви - черен дроб, жлъчен мехур.

Устни

Устните също могат да показват, че има определени проблеми. Естествено, не толкова очевидни, но техният цвят и позиция също са много важни. Като начало си струва да кажем, че устните са ясно доказателство за липсата на определени вещества в организма: витамини А, Е, В, желязо. Поради липсата на тези елементи в тялото, устните могат да се напукат, да се лющят, да ги “ядете”.

Струва си да обърнете внимание и на ъглите на устните - понякога се случва да видите човек, на когото някоя страна на устните му не е активна. Ъгълът може да не се повдигне, когато се усмихне: това показва инсулт.

Ако устните са посинели, вероятно става дума за проблем със сърдечно-съдовата система, ако са жълтеникави, вече знаете - черен дроб или жлъчка.

Език

Той също може да променя цвета си и да показва едни или други проблеми. Синкав език и особено синьо връхче говори за проблеми със сърдечно-съдовата система, белезникавият показва анемия и недостиг на хранителни елементи. Сивият, жълтият или белият налеп издават проблеми със стомашно-чревния тракт. Червеният, виолетовият, малиновият - нещо не е наред с белия дроб. Черният корен на езика говори за нередности с бъбреците. Жълтият (да не се бърка с налепите) показва проблем с черния дроб и жлъчката.

Кожа

Чести обриви, възпаление, зачервяване на кожата може да са доказателство, че не се храните правилно, някои храни не са подходящи за вас. Непоносимостта към млечни продукти е много често срещана. За да разберете това, водете дневник, където записвайте какво ядете и как тялото ви реагира. Веднага ще забележите коя храна не ви подхожда и причинява проблеми на лицето, които идват от храносмилането. Също така се грижете за изобилието от течности и редовното изхождане, тъй като метаболитните продукти могат да се отразят и на лицето поради “отравяне” на тялото.

Сутрешно подуване на лицето, ако не сте пили много вода през нощта и не сте яли солено, може да говори за проблеми във функционирането на бъбреците и отделителната система.

А честите херпесни обриви по устните и под ноздрите говорят за слаб имунитет. Факт е, че след като получим херпесния вирус, той остава с нас завинаги, но постоянно се потиска от имунната система. Ако тя е слаба, херпесът на устните става често срещано явление.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Бързото възстановяване на умиращ лекар с ревматоиден артрит, атрофичен гастрит, колит, неврастения и ринит

Диабет изчезва за 14 дни

Парализирана жена се изправя след като прочита “Джуан Фалун” за една нощ

Източник/ци: Болестите са изписани на лицето - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!