Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски промени позицията си за падналата в Полша ракета, вече "не е на 100% сигурен", че е руска

До вчера президентът на Украйна беше категоричен, че руска ракета е ударила Полша, но днес вече признава, че няма представа какво може да е станало.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смекчи своя тон и вече твърди, че "не е на 100% сигурен" какво може да се е случило в Източна Полша, при която падна ракета и уби двама души.

,,Не можем да кажем, че ракетата е била от противовъздушната отбрана на Украйна'', посочи той, макар че предварителните разследвания на Полша и НАТО поддържат именно тази версия.

До вчера президентът на Украйна беше категоричен, че руска ракета е ударила Полша, но днес вече признава, че няма представа какво може да е станало.

Не съм сигурен на 100 процента. Мисля, че и международната общност не знае на 100 процента какво точно се е случило, посочи Зеленски

Zelenskyy backtracked some on Thursday, telling an audience at an economic forum, “I don’t know 100 percent — I think the world also doesn’t 100 percent know what happened.” Stars and Stripes

Той допълни, че украинската противовъздушна отбрана се включва всеки път, когато към страната полетят руски ракети. Допълни също така, че военните му съветници са му показали снимка от кратера, който се е образувал след падането на ракетата в Източна Полша, изразявайки мнение, че такъв кратер няма как да се появи само от останките на паднал хипотетичен украински снаряд.

Очаква се Варшава да допусне и украински специалисти на мястото на инцидента, за да вземат участие в разследването, информира 20minutos.

Ген. Аню Ангелов се нахвърли на Столтенберг и Байдън за думите им, че ракетата в Полша е украинска

Путин: Ракетата в Полша е на Зеленски! Ердоган: Ако Украйна предизвика война, напускаме НАТО! Нов взрив разтърси Истанбул

Източник/ци: Зеленски промени позицията си за падналата в Полша ракета, вече "не е на 100% сигурен", че е руска

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!