Следвайте "Буднаера" в Телеграм

CNN: Байдън не вдигнал телефона на Зеленски, който го потърсил след удара в Полша

Зеленски е поискал телефонен разговор с Байдън след инцидента със свалената ракета в Полша, но разговор не се е състоял, съобщава CNN. Според медията съветникът на Байдън по националната сигурност Съливан се е обадил на Киев след инцидента и е призовал за предпазливост при коментирането на случая със свалената ракета в Полша. 

В репортаж за американската реакция в първите часове след инцидента CNN пише следното:

При така стеклите се обстоятелства съветниците на Байдън призоваха за спокойствие и търпение, включително и украинските служители.

Около час след като се появи новината за инцидента, Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че "руски ракети са ударили Полша", като нарече това "много значителна ескалация", която изисква отговор.

Съливан бързо се обадил в кабинета на Зеленски след тези думи и призовал официалните лица да подходят по-внимателно към начина, по който говорят за инцидента, твърдят източници, запознати с разговора. Байдън и Зеленски не са разговаряли във вторник вечерта, въпреки молбите на украинския лидер да се уреди телефонен разговор, заяви запознат източник.

САЩ и Полша бързо се споразумяха да работят в тясно сътрудничество по разследването на удара, а директорът на ЦРУ Бил Бърнс се срещна с Дуда във Варшава в сряда вечерта, заяви американски служител. Само няколко часа преди това Бърнс се е намирал в посолството на САЩ в Киев, докато руски ракети са удряли града.

Източник/ци: CNN: Байдън не вдигнал телефона на Зеленски, който го потърсил след удара в Полша | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!