Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън оспори твърдението на Зеленски, че ракетата, паднала в Полша, не е била украинска

Американският лидер Джо Байдън заяви в четвъртък, че не смята думите на украинския президент Володимир Зеленски за доказателство, че ракетата, паднала на полска територия, не е била украинска. Това съобщиха от пресцентъра на Белия дом.

"Това не е доказателство", заяви американският президент пред репортери при завръщането си във Вашингтон от срещата на върха на Г-20 в Бали.

Във вторник ракета падна в село Водев (Любелско воеводство), разположено в Източна Полша на границата с Украйна, и уби двама души. Зеленски обвини Русия и поиска от Запада "да започне да действа".

Въпреки това полският президент Анджей Дуда заяви в сряда, че според властите на републиката свалената ракета е принадлежала на украинските сили за противовъздушна отбрана. Държавният департамент заяви, че администрацията на Съединените щати има пълно доверие в точността на заключенията на полските власти. Руското външно министерство определи изявленията на Киев относно инцидента като "груба провокация". Според руското министерство на отбраната ракетата е била изстреляна от украинска система за противовъздушна отбрана С-300.

Източник: ТАСС

Столтенберг: Ракетите, паднали в Полша, са украински, но виновна е Русия

Путин: Ракетата в Полша е на Зеленски! Ердоган: Ако Украйна предизвика война, напускаме НАТО! Нов взрив разтърси Истанбул

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Байдън оспори твърдението на Зеленски, че ракетата, паднала в Полша, не е била украинска | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!