Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: Ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща руска ракета

Трима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща руска ракета, предаде Асошиейтед прес. Според тях това е станало на фона на вчерашния опустошителен ракетен залп, изстрелян от Русия по електроенергийната инфраструктура на Украйна.

Цитираните от Асошиейтед прес официални представители са пожелали да останат анонимни, съобщава БТА.

Тази оценка и изказванията на президента на САЩ Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 в Индонезия се разминават с информацията, дадена по-рано от високопоставен служител на американското разузнаване, който заяви пред Асошиейтед прес, че на полска територия са паднали руски ракети, отбелязва агенцията.

По-рано президентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати и техните партньори от НАТО разследват взрива, при който загинаха двама души в Полша, но първоначалната информация сочи, че той може да не е причинен от ракета, изстреляна от Русия.

Байдън направи това изявление, след като световните лидери, които участват в срещата на Г-20 в Бали (Индонезия), проведоха извънредна среща заради смъртоносните експлозии в Полша, за които Украйна и полските власти заявиха, че са причинени от произведени в Русия ракети.

Запитан за твърденията, че взривът е свързан с Русия, Байдън каза: "Има предварителна информация, която оспорва това. Не искам да говоря преди да проведем пълно разследване, но е малко вероятно, според траекторията, ракетата да е била изстреляна от Русия, но ще видим".

САЩ и страните от НАТО ще проведат пълно разследване преди да предприемат действия, каза още Байдън.

Източник: БТА

Източник/ци: САЩ: Ракетата, ударила Полша, е изстреляна от украинските сили | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!