Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция не приема съболезнованията на посолството на САЩ за атентата в Истанбул

Вътрешният министър Сойлу отправи обвинения към Съединените щати във връзка с атаката, като заяви, че съболезнователното послание от Белия дом прилича на "убиец, който пръв отива на местопрестъплението".

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че властите в страната му не приемат съболезнованията на посолството на САЩ за вчерашната терористична атака в Истанбул, съобщава ТАСС.

"Получихме съобщение, адресирано до нас, но не приемаме и отхвърляме съболезнованията на посолството на САЩ. Не сме настроени враждебни срещу никого", каза министърът. 

"Според наши анализи нареждането за атентата е дошло от Кобане", каза Сойлу, визирайки северния сирийски град с кюрдско население недалеч от турската граница. Министърът не идентифицира предполагаемия извършител на бомбения атентат, но добави, че още 21 души са задържани за разпит. Сойлу се закани, че Турция ще отмъсти за нападението. "Онези, които ни накараха да преминем през тази болка на бул. "Истиклял", ще понесат много повече болка", заяви той, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

По-рано днес вътрешният министър Сойлу отправи обвинения към Съединените щати във връзка с атаката, като заяви, че съболезнователното послание от Белия дом прилича на "убиец, който пръв отива на местопрестъплението".

В същото време той обвини САЩ в подкрепа на ПКК. „Налице е неискреността на редица наши така наречени съюзници, които или приютяват терористите у дома, или им позволяват да съществуват в териториите, които са окупирали, или официално им изпращат пари от своите сенати“, каза още турският вътрешен министър, добавя ТАСС.

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КОРЕНИ НА ТЕРОРИЗМА

Източник/ци: Турция не приема съболезнованията на посолството на САЩ за атентата в Истанбул | Glasove.com

Кой поръча атентата в Истанбул?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!