Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Планът работи? Германия е изправена пред рязък спад на реалните доходи

Очаква се немската икономика да загуби милиарди евро до края на 2023 г. поради рязкото покачване на цените на енергията, се казва в доклад на Ifo Center for Macroeconomics.

Според прогнозата реалната загуба на доходи ще достигне 110 млрд. евро (110 млрд. долара) през периода 2021-2023 г. , което се равнява на 3% от годишното икономическо производство на Германия.

"Единственият път, когато този показател е бил по-висок, е по време на втората петролна криза през 1979-81 г. , когато загубата на икономическо производство е била 4%", казва Тимо Волмерсхайзер, старши икономист в Ifo.

Очаква се скокът на цените на енергията да се отрази тежко на германската икономика през тази година, като очакваните загуби са в размер на 64 млрд. евро, или 1,8% от производството на страната. Прогнозната загуба за 2021 г. надхвърля 35 млрд. евро, а за 2023 г. се очаква спад от 9 млрд. евро, според Ifo.

Германските граждани ще продължат да усещат въздействието на енергийната криза през следващите няколко години с намаляване на реалните си доходи, предупреди Волмерсхойзер и добави, че загубата на Русия като основен доставчик на енергия ще доведе до дългосрочно високи цени на петрола и газа.

Той също така прогнозира, че Германия няма да се откаже от вноса на енергия "за една нощ", тъй като страната отдавна е зависима от външни доставки.

В края на октомври Ifo прогнозира, че германската икономика ще се свие с 0,6% през четвъртото тримесечие. Според прогнозата на Министерството на икономиката Германия ще отбележи растеж от 1,4% през тази година и спад от 0,4% през следващата.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Германия е изправена пред рязък спад на реалните доходи | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!