Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: "НАТО престана да говори за своята отбранителна същност и сега има претенции да

Дипломат №1 на Москва обвини САЩ и НАТО, че милитаризират Тихоокеанския регион

Руският външен министър Сергей Лавров говори на срещата на върха в Източна Азия, в Пном Пен, Камбоджа, на която американска делегация, водена от президента Джо Байдън, изслуша речта му, предаде ТАСС.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за диалог на лидерите на държавите от Азиатско-тихоокеанския регион по въпроси на политическото устройство, развитието и насърчаването на сътрудничеството между страните. Той включва Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините, както и партньорите в диалога Русия, Австралия, Индия, Китай, Южна Корея, Нова Зеландия, САЩ и Япония. Москва традиционно разглежда този обект като важен елемент от многополюсната архитектура на регионалната сигурност.

След срещата Лавров заяви пред журналисти, че на форума не е било прието съвместно заявление, тъй кто Вашингтон и съюзниците му са настояли в него да има неприемлива оценка за ситуацията в Украйна.

Дипломат №1 обяви още, че Русия и Китай смятат за необходимо да запазят водещата роля на АСЕАН в Азиатско-Тихоокеанския регион.

"НАТО престана да говори за своята отбранителна същност и сега има претенции да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския регион", заяви още Лавров, цитиран от ТАСС и БТА

Лавров изрази мнение, че НАТО е била отбранителен алианс, когато са съществували СССР и Варшавският договор. След това, когато и двете вече ги е нямало, според Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до руските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид НАТО е обявила, че носи глобална отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския регион е неделима.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Източник/ци: Лавров държа реч пред Байдън на срещата на върха в Източна Азия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!