Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николов: Присъдата на Иванчева значи „или сте с нас, или сте против нас, ние владеем държавата“

Оковаването на Иванчева публично беше за назидание. Тя беше унизена. Не се вижда подобно отношение към кметове на ДПС или ГЕРБ. Преследваните са под защита на главния прокурор, а Иванчева ще бъде дадена за пример като борба с корупцията. Присъдата ѝ значи „или сте с нас, или сте против нас, ние владеем държавата“. Това каза разследващият журналист Йово Николов за „На Фокус“ по Нова ТВ.

„Случаят с убит полицай показва хаоса по границата и многогодишните усилия да не бъде подредена охраната. Има недомислици на ръководството на МВР. Оградата е сложно съоръжение, което не е достроено. Сега започна кално прехвърляне на отговорности, от което никой не печели. Там трябва да има два реда ограда“, заяви той. И допълни, че Борисов се страхува да не бъде арестуван, затова спира съдебната реформа. 

Според него от безхаберие не се прави нищо за ефективността на оградата. „Ако държавата е застрашена от мигрантите, Борисов да се обади на своя приятел Ердоган и да реши проблема. Независимо дали е на власт. За август са заловени 2822 нелегални мигранти. 19,3% от тях на границата на с Турция, 19% на тази със Сърбия и повече от 60% – в страната. Това се дължи на политиката на Турция спрямо емигрантите, в зависимост от нея натискът се увеличава или отслабва“, посочи Николов.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Източник/ци: Николов: Присъдата на Иванчева значи "или сте с нас, или сте против нас, ние владеем държавата" - Топ новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!