Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекин опроверга думите на Байдън за дистанциране на Китай от Русия

Китай не се дистанцира от Русия, както смята президентът на САЩ Джо Байдън, а засилва партньорствата с Москва. Това заяви в петък говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян, съобщава ТАСС.

„Китай и Русия развиват стабилни и хармонични двустранни отношения в дългосрочен план“, каза той на брифинг, в отговор на въпрос на на кореспондент на ТАСС относно изявлението на Байдън, че китайските власти „се опитват да се дистанцират от Русия". „Китай е заинтересован от сътрудничество с Русия, ние сме готови постоянно да насърчаваме развитието на отношенията между нашите страни в правилната посока“, подчерта говорителят на китайското външно министерство.

Според китайския дипломат отношенията между Пекин и Москва не са насочени срещу трета страна. „Ние си взаимодействаме на основата на взаимно уважение и взаимна изгода“, каза той.

Президентът на САЩ Байдън заяви в сряда, че според него китайските власти "се опитват да се дистанцират донякъде от Руската федерация".

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Пекин опроверга думите на Байдън за дистанциране на Китай от Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!