Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официалната версия: Задържаните за убития полицай 4 дни дебнели мигранти

Турски медии разпространиха първи снимки на задържаните за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров край Елхово. Двамата братя бяха арестувани в Турция в понеделник вечерта. 

В нощта срещу вторник полицай беше застрелян при обход на оградата между България и Турция. Загиналият е на 32 години от Елхово. Огън е открит и срещу втория в патрулната двойка - военнослужещ, който се е прикрил и също е започнал да стреля. Една от версиите е, че нападателите са трафиканти.

Задържаните за убийството на българския граничен полицай Мустафа Е. (34) и брат му Енгин Е. (28) дебнели мигранти в гора край българската граница, за да ги ограбят. Това стана ясно в съда в Одрин, където двамата бяха изправени, писаха турски медии. Разбра се, че братята били овчари и имали досиета за кражби.

В съдебната зала станало ясно, че братята са отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти и са останали в гората 4 дни. Те дебнели жертвите си на 10 метра от дупката в оградата, когато били забелязани от граничния полицай Петър Бъчваров. Той ги осветил и ги предупредил да напуснат района, се разбра още по време на делото. Тогава Мустафа Е. открил огън с пушка и веднага избягал с брат си от района при мъгла и слаб дъжд.

Костадин Костадинов: Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали това е той

Източник/ци: Задържаните за убития полицай 4 дни дебнели мигранти - Труд

Ето ги убийците на полицая Петър Бъчваров - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!