Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев към „Възраждане”: Референдум за въвеждането на еврото е невъзможен защото

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани международни договори въпроси е невъзможно. Така президентът Румен Радев отговори на искането на „Възраждане” за референдум за въвеждане на еврото у нас. Представители на партията, включително лидерът Костадин Костадинов, се отзоваха на поканата на държавния глава за консултации за съставяне на кабинет.

Радев обясни, че за организацията за такъв тип допитване до народа има ограничения, поставени и от Конституцията ни. „Международните договори, особено когато се касае за Европейския съюз, са над националното законодателство”, категоричен бе президентът.

Костадинов пък поясни, че партията му иска референдум за запазване на лева, докато доходите у нас достигнат 90% от средноевропейските. Това, според прогнози, цитирани от лидера на „Възраждане”, щяло да се случи след около 20 години.

„Нямаме задължение за влизане в еврозоната в точно определен момент. При слабите икономики еврото може да се превърне в отрова, вместо в лекарство”, каза още Костадинов.

Според него най-важната задача пред властимащите в момента е съставянето на стабилен кабинет. „Възраждане” можела да подкрепи всички политически сили, които подкрепят основополагащите за партията ценности. Формацията изрази готовност и да поиска третия мандат, ако се стигне до връчване на такъв.

„В парламента сега очевидно има диалог между глухи – всички повтарят онова, което избирателите им искат да чуят”, коментира още Костадинов.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Радев към „Възраждане”: Референдум за въвеждането на еврото е невъзможен | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!