Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария против плана: Будапеща не е съгласна държавите от ЕС да поемат дълг за сметка на Киев

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Унгария се противопостави на плана на Европейската комисия за финансово подпомагане на Украйна през следващата година, съобщиха агенция Ройтерс и БНР.

Европейската комисия огласи днес детайли по обещаните по-рано 18 милиарда евро за Киев. Според Брюксел тези средства ще бъдат набрани от капиталовите пазари от името на Еврокомисията и предоставени на Украйна под формата на 35-годишни заеми. Европа ще поеме и изплащането на лихвите.

Парите са необходими за поддържане на жизненоважни обществени услуги в Украйна и възстановяване на поне част от гражданската инфраструктура, унищожена от руските бомбардировки.

Според Международния валутен фонд 18-те милиарда евро са едва половината от това, от което Киев ще се нуждае, и то при най-благоприятния сценарий за развоя на войната.

Еврокомисията се надява да извърши първото плащане по възстановителния план през януари, но за целта ще се нуждае от одобрението на държавите-членки на ЕС. Една от тях - Унгария, се обяви днес против плана, като изтъкна, че не е съгласна средствата за Украйна да идват от общо задлъжняване на европейците.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Унгария е против плана на ЕК за отпускане на 18 млрд. евро за Украйна догодина

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!