Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е

Двамата гранични полицаи са се натъкнали на нещо много важно и затова се е стигнало до престрелката. Това мнение изрази експертът по сигурност Славчо Велков в ефира на Нова телевизия.

"Може би тези двама души на границата снощи са попречили или са били пречка за нещо голямо", каза той и добави, че се съмнява, че случаят е свързан с трафиканти и мигранти, тъй като такива не са намерени. „Тези канали за трафик на хора не са само за това, а и за трафик на дрога и канали на терористи“, каза експертът.

„Много е важно да се чуе оцелелия военнослужещ, който да каже какво се е случило. Има много въпросителни и много неясноти. Защо другият служител не е останал? С какви защитни средства са били оборудвани?“, попита той.

По думите му е трябвало да се отвърне на огъня. Така е по правилник. Как така другият военен ще остави колегата си и ще се оттегли? Много въпроси има", допълни той.

Той изключи възможността да са стреляли трафикантите или мигрантите. „Това ще им спре доходоносния бизнес. Защо да стрелят?“, попита той.

„Трябва да се установи с какво оръжие е застрелян полицая“, смята той.

"Не смятам, че е било стрeляно от турската страна. Какво ще е основанието за това? Това вече става политически проблем, защото това би означавало посегателство върху държавността", обясни той.

Източник/ци: Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!