Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Лазаров: Минималната заплата ще остане 710 лева

Очертава се да няма промяна в минималната заплата през следващите месеци: 

Минималната работна заплата ще остане 710 лв. през следващите месеци, ако бъде приет законът за удължаване на Бюджет 2022. Това каза в студиото на БНТ Лазар Лазаров, министърът на труда и социалната политикa.

"Удължаването на действието на бюджета ще гарантира всички социални плащания, които съществуват към момента като някои дори ще се увеличат, заради заложени автоматични механизми", заяви министърът. 

"От началото на 2023 година линията на бедност ще се повиши с 22% и ще стане 504 лв. Това автоматично ще повиши с 22% и всички социални помощи, обвързани с нея", каза още служебният министър. 

"Актуализация на Бюджет 2022 заради инфлацията не се налага, тъй като пенсиите вече са увеличени с изпреварващ инфлацията темп", е мнението на Лазаров относно дебатите, свързани с приемането на бюджета. 

Според социалния министър, служебният кабинет трябва да внесе законопроект за удължаване на Бюджет 2022. "Служебното правителство следва да произведе честни избори, след което и политическата отговорност да е на редовно избрания кабинет. 

Сега, обаче, като се вижда, че в някои от политическите субекти като че ли собствената политическа ориентация надделява над националните интереси и потребности, се започнаха апели към служебното правителство да внесе бюджет. Но какъв да е този бюджет", попита риторично Лазаров. 

"Бюджетът е финансова рамка на мерки и политики, които ще провеждаш в продължение на година. Служебното правителство не е кабинет с парламентарна подкрепа и политическа окраска, за да извършва конкретните политики", заключи министър Лазаров.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Диабет изчезва за 14 дни

Парализирана жена се изправя след като прочита “Джуан Фалун” за една нощ

Източник/ци: Petel.bg - новини - Вдигат Минималната работна заплата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!