Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадинов отговори на критиките, че е чуждестранен агент, щом получава пари от САЩ – от полето на действие на закона са изключени всички търговски сделки

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов отговори на критиките, че получава пари от американската платформа YouTube, след като самият той внесе законопроект, според който медиите, журналистите и гражданите, получили над 1000 лева финансиране от чуждестранен източник за година, да бъдат регистрирани като "чуждестранни агенти" от Министерството на правосъдието.

Според някои, по неговия закон и той трябва да бъде причислен към "чуждестранните агенти".

Костадинов коментира и изявлението на БНБ във връзка с доклада за еврото, изнесен от "Възраждане".

Костадин Костадинов:

Многократно съм коментирал фалшивите новини, които американските жълто-кафяви парцали разпространяват в българското общество, и няма да спирам да го правя. Само за последните два дни те създадоха две крупни медийни фалшификации:

1. В петък съобщиха, че БНБ била разобличила Възраждане, че никога не е изготвяла доклад за еврото. Тази "новина" се появи по всички медии. Ние веднага направихме брифинг в парламента и показахме не само доклада, но и писмото от БНБ, с което не само на нас, но и на всички парламентарни групи е предоставено копие от доклада. Това обаче не беше от отразено от американските медии. Те за пореден път скриха истината.

2. В събота журналистката Флора Стратиева "откри", че понеже получавала финансиране от Ютуб за рекламите в своите клипове, трябвало да се регистрира като чужд агент. В този случай лично се обадих на жената и обясних, че от полето на действие на закона са изключени всички търговски сделки, а рекламата в Ютуб представлява точно такава сделка - собственикът на канала продава рекламно време на платформата Ютуб (така, както външна продукция в една телевизия продава рекламно време). Стратиева провери закона, видя, че е така, обеща да напише опровержение и... излъга. Задоволи се с коментар, че приложението на закона било спорно. Останах шокиран и не можах да повярвам - български журналист ме излъга:) Междувременно американските отходни канали избълваха "новината" по всички свои метастази в България, отлично знаейки, че е лъжа.

Лъжите на американските радиоточки и българските им подлоги са толкова много, че вече почвам да си мисля, че само регистрацията им като чужди агенти няма да е достатъчна. Със системното разпространение на фалшиви новини и дезинформация те представляват пряка заплаха за националната сигурност.

Трябва да видя какво направиха украинците, които затвориха всички руски медии в страната си. Май ще трябва да приложим не американския, а украинския демократичен опит. Нали родните ни евроатлантици си късат ризите денонощно за украинците и подкрепят всяко тяхно действие? Вярвам, че няма как да не подкрепят Възраждане в прилагането на украинския опит на българска почва.

Източник/ци: Костадинов отговори на критиките, че е чуждестранен агент, щом получава пари от САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!