Следвайте "Буднаера" в Телеграм

55% от германците смятат, че Шолц не става

Повечето германци смятат, че Олаф Шолц е "претоварен" със задълженията си като канцлер, сочи проучване на социологическата агенция INSA. Повече от половината от анкетираните - 55% - смятат, че той не е готов да се справи с предизвикателствата, пред които е изправена страната, съобщи таблоидът Bild, който е поръчал проучването.

В контекста на конфликта в Украйна и енергийната криза 24% от германците са сигурни, че Шолц не е в състояние да се справи с предизвикателството да ръководи правителството, а 31% са "по-скоро съгласни" с тази оценка. Малцинство от 37% смятат, че Шолц е в състояние да преведе ефективно страната през настоящите трудности.

Ако германците можеха да гласуват директно за канцлер, само 27% биха избрали Шолц, сочи проучването. Лидерът на най-голямата опозиционна партия - Християндемократическия съюз (ХДС) - Фридрих Мерц обаче би получил още по-малка подкрепа - за него биха гласували едва 15% от германците. Почти половината от анкетираните не биха избрали нито един от двамата кандидати.

Снимка: БГНЕС

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: 55% от германците смятат, че Шолц не става | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!