Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митов от ГЕРБ разплака пенсионерите – отхвърля увеличенито на пенсиите

Снимка Булфото, архив

Даниел Митов от ГЕРБ отхвърля увеличенито на пенсиите: 

Той коментира още темите за връщането на хартиената бюлетира, възможностите за съставяне на правителство, решението за изпращане на военна помощ за Украйна ”Невъзможно е да се увеличи пенсията с 20% и още куп други неща и да запазим бюджетния дефицит под 3%”, каза Даниел Митов от ГЕРБ в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS.

Анонсираната среща между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” ще бъде експертна, заяви той. „Все пак е добре, че започва някакъв разговор”, поясни Митов. 

Депутатът смята, че ГЕРБ трябва да опит да направят правителство и че е нормално на първия мандат да се гледа с най-голяма легитимност, защото политическата тежест, която са дали избирателите е най-голяма.Според него втори няма как да се случи, което означава е ред на третия мандат. 

Митов е на мнение, че най-малък потенциал за сформиране на правителство има БСП. Той допълни, че предстоят още разговори и консултации при президента и тогава може да се мисли за формули за съставяне на кабинет. 

По негови думи България е закъсняла с военната помощ за Украйна, което се дължи на ПП. Той смята, че решението за изпращане на оръжие е възможност да се модернизира и българската армия.

„Асен Василев беше човекът, който измисли този меморадум с Джемкорп, една руска компания, управляваща пари на руски олигарси в Лондон в продължение на десетилетия, след което той беше човека, под чийто натиск бяха вкарани посредници при доставките на газ в България, посредници свързани с Газпром”. Той беше човекът, който извоюва дерогация за внос на руски петрол в България. Той беше човекът, който атакува Американското посолство на няколко пъти. Вчерашното гласуване за мен е потвърждение, че има проблем в „Продължаваме Промяната”, които не са много убедителни в говоренето, че са с проевропейска и пронатовска ориентация”, коментира Митов. 

По повод машинното гласуване, той каза че имат съмнения, че то може би не е "съвсем честно" и припомни, че „ПП и „Демократична България” искат изходния код на софтуера”. „Очевидно те също имат съмнения”, поясни той. 

Въвеждането на 100% машинно гласуване е въвеждане на неформален избирателен ценз, технологичен ценз, който лишава голяма част от избирателите от правото на вот, каза Митов. Той обясни, че няма държава в демократичния свят, която да гласува изцяло с машини. 

По темата за междинните избори в САЩ той очаква републиканците да доминират в Камарата на представителите, а за Сената не е ясно кой ще доминира, но балансите ще са крехки. Митов не смята, че това няма да промени отношението към България.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Източник/ци: Petel.bg - новини - Митов попари пенсионерите с лоша вест за пенсиите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!