Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадинов: Прави се всичко необходимо, за да се скрие, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в Еврозоната. "Възраждане" ще

Излезе една много интересна новина от БНБ, които отричат, че са предоставили вариант на работен доклад, коментира Костадинов. Ръководството на БНБ лъже, уплашено от собствените си 37 експерти, които са предоставили ето този вариант и го показа

Потресаващ доклад на БНБ: Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни!

Контрол на щетите: БНБ отрече да е изготвяла доклад, че не сме готови за еврото

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов съобщи на брифинг в парламента, че партията повежда своеобразва битка за запазване на българския лев и отхвърляне на еврото като бъдеща разплащателна валута у нас, предаде Новини.бг.

За целта Костадинов посочи, че е поканил парламентарно представените партии за обсъждане на идеята за провеждането на референдум относно членството на България в Еврозоната. На поканата са откликнали единствено ГЕРБ и "Български възход", които обаче отказали да участват в инициирането на такъв референдум.

Лидерът на "Възраждане" все пак напомни, че остават още два варианта за свикването на национално допитване.

Когато президентът ни извика на консултации, аз ще го призова да свика такъв референдум. Ако и от него не срещнем разбираше, ще създадем инициативен комитет за инициирането на референдум, обясни Костадинов.

Прави се всичко необходимо, за да се скрие, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в Еврозоната. Ще настъпи смърт за спестяванията и доходите на хората. Опитват се да унищожат българския лев като валута, но от "Възраждане" няма да го позволим. Няма и да допуснем въвеждането на еврото, поне докато доходите ни не постигнат средноевропейско ниво, категоричен бе Костадинов. 

Междувременно излезе една много интересна новина от БНБ, които отричат, че са предоставили вариант на работен доклад, коментира Костадин Костадинов. Ръководството на БНБ лъже, уплашено от собствените си 37 експерти, които са предоставили ето този вариант, заяви той и го показа.  В писмото на БНБ, което "Възраждане" предостави на медиите, се посочва, че на парламентарните групи се предоставят работните текстове на проекта на анализ, разработени от експерти на БНБ, които още не са одобрени от Работната група и от Координационния съвет за въвеждане на еврото, както и от Управителния съвет на Централната банка. Текстовете не включват частта на Министерството на финансите.  

"Преди малко Пеканов се изтърва и каза нещо, че този вариант, който ние сме получили, не е цензуриран", коментира още лидерът на "Възраждане" след блиц контрола с вицепремиера Атанас Пеканов.  

Според него еврото е валута за богати държави, за Германия, донякъде за Франция. За другите, като България, е смърт. Сегашният ЕС няма нищо общо с идеята на Робер Шуман, поясни Костадинов, като посочи икономическата алтернатива на Европа като Швейцария, Лихтенщайн, Финландия. 

Преди това в пленарната зала възникна шумен спор между представителите на "Възраждане" и вицепремиера Атанас Пеканов! 

Парламентът реши, че влизането в еврозоната е посоката, по която България трябва да поеме, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на депутата Цончо Ганчев от "Възраждане" в рамките на блицконтрола, предаде БТА.

Разбирам, че вие сте против, но има много други хора, които са за. Вие може да спекулирате, за да трупате политически точки, няма проблем в това, каза Пеканов.

В питането си Ганев посочи, че в началото на седмицата всички парламентарни групи са получили работен вариант на анализ на БНБ по отношение на влизането на България в еврозоната. "Като съпредседател на Координационния съвет за въвеждане на еврото, искрено се надявам вие, заедно с финансовия министър, да не цензурирате анализа, който е убийствен за готовността на България за влизането в еврозоната и последиците от това", каза Ганев.

Според него в доклада на БНБ е записано, че българската икономика не е готова за влизане в еврозоната, че ще бъдат намалени банковите резерви десет пъти, както и че лихвите на търговските банки няма да паднат. Основният извод на БНБ е, че България няма никаква изгода в момента да влиза в еврозоната, заяви депутатът от "Възраждане". Според него Атанас Пеканов крие анализ, който е направил преди много месеци за влизането на България в еврозоната.

"Много лъжи и неистини се изказват от тази трибуна", отговори му вицепремиерът. Въпросният доклад на БНБ е работна версия на доклада, в работната група по изготвянето му са участвали 37 експерти. Докладът обаче не е съгласуван и не е завършен, подчерта Пеканов. "Няма никаква цензура, разполагате с всички факти и можете да спекулирате с тях, това е ваше право", каза вицепремиерът.

В момента трябва да се правят конкретни действия, но еврозоната е правилната посока. Вие може да спекулирате, за да трупате политически точки, няма проблем в това. Пеканов показа от парламентарната трибуна монография по темата от независими учени от Софийския университет. "Никой не им го е поръчал и не им е казал какво да пишат в него. Защо не послушате Софийския университет", каза Пеканов и препоръча на Ганев да се запознае с моногрфията.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Костадинов обяви война на еврото и се закани: "Възраждане" ще брани българския лев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!