Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бияча от Русе млатил още хора

Нападателят, който възмути с жесток побой над момчета в Русе, е задържан. Окръжната прокуратура в града разследва непълнолетния младеж. Вчера в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри с насилие. Извършителят на няколко побоя е непълнолетен, имал е подобни прояви през годините и затова ще остане в ареста за 72 часа. Младежът е ученик в спортното училище на Русе.
Оказа се, че жертвите на бияча са повече от 15. Това предизвика и няколко протеста в крайдунавския град. Кристо е на 16 години. Той също е бил жертва на насилие от страна на Махмуд. През юни докато бил навън с приятели, от някъде се появил насилникът и започнал да го блъска.

В ефира на „Здравей, България” момчето обясни, че към онзи момент не познавал нападателя си.

„Според него аз не съм се държал както трябва с хората, с които съм излязъл”, сподели момчето. Кристо разказа още, че тръгнал да се прибира, но непознатият бияч го проследил, започнал да го обижда и да го рита, ударил го и два пъти в кръста.

Саморазправата продължила и пред входната врата на пострадалия. Насилникът дори взел ключовете му от дома. Майката на Кристо – Десислава Георгиева, заяви, че сигнал в полицията не е подавала. След като видяла клипа в интернет обаче, веднага го свързала с насилието над сина й.

Зам.-директорът на училище "Майор Атанас Узунов”, чийто възпитаник е Махмуд, Гергана Неделчева сподели пред камерата на NOVA, че не са й извести агресивни прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител в учебното заведение. „Вербално агресивен е бил, обиждал е колега”, каза тя. Неделчева обясни, че на педагогическия съвет, който ще се проведе днес в спортното училище, ще бъде наложена санкция на дванайсетокласника – преместване в самостоятелна форма на обучение и изключване от олимпийското звено.

Борис е един от младежите, които стоят зад организацията на протестите в града.

„Тук говорим за истинска обществена опасност”, коментира той.

В сряда окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев призова жертвите на насилника да не се колебаят да подават сигнали в полицията и прокуратурата.

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Бияча от Русе млатил още хора

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!