Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изгонили Лена Бориславова от адвокатска кантора - изпечени юристи я хванали, че нищо не разбира от право

Sonia Koltuklieva

Любопитна подробност научих за тази, която беше паралелен премиер на държавата 7 месеца.

Преди да започне скоротечната си политическа куролация, Лена Бориславова почукала на вратите на много кантори, за да си търси работа. Няколко от тях й показали изхода, а от една - направо я изгонили. Става дума за адвокатско дружество “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко”, в което още от първите минути на интервюто установили, че харвардската възпитаничка нищо не разбира от право, преценили я като посредствена и ограничена.

Адвокатско дружество “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко” е едно от най-авторитетните и големите в света на корпоративното право в България. Димитър Данаилов е брат на Пламен Данаилов, бивш народен представител от “Има такъв народ” и бивш заместник-министър на енергетиката в кабинета “Петков”.

Призовавам Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ да проучат три договора, сключени с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, в което си е намерила работа Лена Бориславова, а старши партньор е Весела Станчева-Минчева, майката на Никола Минчев, който пак там е разнасял призовки - заради крещящи конфликти на интереси!

Договорът на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” със “Сердика спортни имоти” към Министерството на младежта и спорта, е сключен 5 дни, след като на 20 май ПГ на ИТН гласува “за” решението на Слави Трифонов “Има такъв народ” да напусне коалицията, подкрепяща правителството. На 13 юни министърът на младежта и спорта Радостин Василев напусна четата на Слави с петима народни представители, а за вота на 2 октомври стана водач на листата на “Продължаваме промяната” в Габрово, откъдето влезе в 48-я парламент. С други думи - със 117 350 лева от държавното дружество, на което е принципал, Радостин Василев си капарира депутатско място в “Продължаваме промяната”. По същото това време Лена Бориславова е началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков и негова дясна ръка. А синът на Весела Станчева-Минчева - Никола Минчев, е председател на 47-я парламент.

Два договора с “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ сключва Министерството на науката и образованието с министър Николай Денков.

Видно от Търговския регистър, на 16 февруари 2018 г. , със 100 лв. капитал, се учредява фондация “Център за приложни изследвания и иновации”. Учредители на фондацията са Кирил Петков Петков и Николай Денков Денков, които стават и членове на настоятелството, и действителни собственици. Представляващ директор е Кирил Петков. В 48-я парламент Николай Денков е народен представител от “Продължаваме промяната” и седи на първата банка до Кирил Петков и Асен Василев.

Договорът на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” с Българска банка за развитие е сключен десетина дни, след като адвокат Лена Бориславова и служебният министър на икономиката, принципал на банката, Кирил Петков, на 20 юни 2021 г., в 8:33 часа сутринта, се срещат в квартира на Airbnb - видеото, публикувано от ПИК има близо 2 милиона гледания.

Вестник “Труд” съобщава на 4 юли 2022 г.: “Лена Бориславова ощетила ББР с нищожен договор за 164 289 лева.”

“Софийска градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява – престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК", уточняват от държавното обвинение.

Писмото за потвърждение и активирането на договора е осъществено с подписите на двамата директори, назначени от Кирил Петков: Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев, на 01.07.2021 г. – шест дни преди да имат право за това; те са вписани в Търговския регистър едва на 07.07.2021 г..

Договорът с „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ е с точното посочване на Лена Бориславова като изпълнител - при месечно възнаграждение от 13 690 лева или 164 289 лева годишно без ДДС, плюс разноските и плюс допълнителните 274 лв. на час.

… Безсрамни търгашества, конфликт на интереси, източване на публични средства, облагодетелстване с държавни пари - как това се връзва с лозунгите за “нулева толеранция към корупцията” на Кирил Петков и претенциите за почтеност на “Продължаваме промяната”?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!