Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК! ПП като обирджийска банда! Кой първи ще поддаде - Киро, Асен или Лорер?

Сещате ли се за онази част в американските екшън филми, в която полицаите са заловили опасна обирджийска банда. В отделни стаи за разпит се притискат членовете на бандата. В начално всички се държат твърдо, но постепенно започват да се поддават на натиска. Първият, който проговори, ще сключи сделка с властите и ще се размине най-леко, останалите влизат в затвора.

Точно сюжет на такъв американски филм в момента се разиграва в редиците на "Продължаваме промяната". Трима души в момента са изправени до стената - Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. Всеки от тях иска поотделно да пристане на ГЕРБ, но като част от ръководството на партията никой не посмява да направи първата крачка. Залогът е голям - ако удържат, могат да си спечелят малко време и да се явят още веднъж заедно на избори.

От едната страната е Асен Василев, който изглеждаше най-непоколебим в решението си да не се водят преговори с ГЕРБ. Очевидно е обаче, че бившият вицепремиер и финансов министър е притискан от "Козяк" да прояви разум, първи да напусне потъващия кораб на "Промяната" и така да се спаси от по-тежки последици. Още повече че именно американските служби изпратиха данни в България, на база на които ДАНС и прокуратурата разследват връщането на посредниците в покупката на газ и съмненията, че част от парите се отклоняват в офшорки, близки до ПП. Твърде вероятно е службите да имат твърди доказателства за потъването на близо 100 млн. лв., за които и ПИК съобщи, а единственият вариант на Асен Василев да се спаси е или да изчезне, или да подпише сделка с американците. А тя очевидно минава през подкрепа за правителство на ГЕРБ.

От втората страна е Кирил Петков, който също е притискан освен от доклада на ДАНС за посредниците в газа и от друг доклад, свързан с близката до сърцето му Лена Бориславова. Както ПИК разкри, има солидни доказателства, че бившата шефка на кабинета на Петков е изнасяла секретна информация за "Турски поток", което представлява държавна измяна и се наказва с до 8 години затвор. Пред Петков вариантите са два - да се надява, че през предсрочни избори може да влезе отново във властта, за да замете следите си, или да сключи първи сделка с ГЕРБ за правителство в замяна на реабилитация - както неговата, така и на Лена Бориславова.

От третата страна е друг важен фактор в "Продължаваме промяната" - Даниел Лорер. Бившият министър на иновациите е бизнесмен, който се интересува единствено от възможността да кешира. И какъв по-удобен момент от този, в който другарите му са в тежката ситуация да трябва да се договарят за собственото си спасение. Ако Лорер си изиграе добре картите и изчака точния момент, освен министерско кресло може да се окаже начело и на ПП.

Картите са раздадени. Киро, Асен, и Лорер се надпреварват с времето. Въпросът е кой от тях ще поддаде първи или раздиращото им се от интриги и задкулисни договорки приятелство ще издържи още едни последни избори?

Източник/ци: ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! ПП като обирджийска банда! Кой първи ще поддаде - Киро, Асен или Лорер? - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!