Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова печеливша схема на пазара на имоти

Италия предлага нощувка в къща срещу 1 EUR

В Италия не само къщите се продават на символични цени. Списъкът с инициативи за спасяване на селата от вътрешността на страната е попълнен с нова схема. Община Педемонте в провинция Виченца стартира инициатива за наемане на жилища за 1 EUR на ден, за да привлече нови граждани.

Педемонте е селце с около 700 жители във Вал д'Астико, което през последните години страда от постепенното обезлюдяване, характерно за много италиански села във всички географски ширини.

Поради тази причина кметът Роберто Карота решава да ангажира "квартални взаимни фондове" за закупуване на сградата, която ще бъде ремонтирана и отдадена под наем с намален наем, за да привлече млади семейства.

Скоро на уебсайта на община Педемонте ще бъде публикувана обява за семейства, които се интересуват от наемане на апартаменти за 1 EUR на ден. По-специално вече са отпуснати 500 000 EUR, към които ще бъдат добавени още 150 000 EUR за борба с демографския спад.

Каква е схемата? Община Педемонте купува изоставена сграда, в която след ремонт и преустройство ще могат да се получат 4-5 апартамента, същите, които ще се отдават под наем за 1 EUR на ден.

Целта е да се привлекат нови млади семейства в Педемонте, като се даде приоритет на семействата с деца, за да могат училищата да останат отворени и да се поддържат основните услуги за гражданите.

Източник/ци: Нова печеливша схема на пазара на имоти ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!