Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рапърът Енчев побесня: За кокорчовците в парламента трябва мръсна...! Ние вече сме мъртви след тази СМЕТКА ЗА ТОК!

Георги Енчев от легендарния дует с Румънеца се оплака, че го дерат в сметките за ток по 120 лв. на ден. Той пусна в социалните мрежи възмущението си.

„Щели да облагат свръхпечалбите на ерепетата!

Бивш Депутат: ЕРП тата плащат на партиите в Парламента още от времето на Сакскобурготски! Ето защо си правят каквото си искат...

Г-да депутати, ние вече сме мъртви! Бизнесите ни умряха, хората се разболяха, семействата се изпокараха, кокорчовци сте всичките!

За мръсниците в мръсната държава трябва мръсна б**б@! Какво трябва да продава един малък провинциален бизнес, че да започва със 120 лв. ток на ден! При все че всички уреди са на газ?! Как в държавата на прота-та 5 хладилника и малко лед лами правят 4 бона ток, на кого се жалиш на същите, ако ти приемат пълномощното, щото тяхното е друго, специално, божествено! Тая скапана държава не я чака нищо добро“, написа той.

Жалба

Пред „Телеграф“ Георги Енчев разясни: „Абсолютно беззаконие. Опитвам се няколко пъти да пусна жалба. Или не ми я приемат, или я отхвърлят, защото в пълномощното пишело електроразпределителни, а не е чиновническата формулировка.

Спират ти тока, но ти си плащаш сметките! Ти си на абонамент, плащаш си лихвите, но ти спират три седмици и не я ползваш услугата. Постоянно го правят. Ние не можем да оцелеем на този ток. Ние сме в практически фалит, а дори вече сме след фалит“!

 Сметката за месец, изпратена на Енчев.

Сметката за месец, изпратена на Енчев

Енчев разясни, че сметката е 7700 лв. за месец и като се махнат помощите, стават 4000, а другият месец са били 3600 и нещо. „Това е закусвалня! 120 лв. на ден! Т.е. ти трябва 300 лв. оборот да имаш само за да си платиш тока. Правим пици, сандвичи, младежко съвременно бързо хранене – младежки фаст фууд. В момента тия хора, които всеки ден ги гледаме по телевизията, не могат да отговорят как да не затворим“, изрази мъката си рапърът.

Георги Енчев бе категоричен: „Взел съм за себе си решение да се махам от тая държава. Аз повече така не издържам! Все и за моята душичка ще се намери някъде едно място.

Тая държава явно никога няма да се оправи. Тук човешкият живот, работа, кариера и старание явно нищо не значат. Минават и те смазват ерепета и всички след тях, топлофикации и т.н. И дори не можеш да се защитиш при грешна сметки или пък при умишлено сгрешена.

Няма как да се защитиш! Обикновеният човек няма никакви защити. Аз говоря като обикновен човек, който си е отворил бизнесче и дава хляб на още двама-трима човека. Това е микробизнес.

Да не говорим, че заведенията трябва да са на патентен данък, те са семеен бизнес. Няма среда, в която в момента да съществуваш. Не знам колко струват наркотиците, но дори и наркотици да продавахме, сигурно пак нямаше как да оцелеем. Това е безумие“!

Глупости

Енчев продължи още за мъката си: „Слушам им глупостите. Първо направиха така, че всички енергийни дружества да имат свръхпечалби, но и да имат безскрупулно поведение. Аз всеки път се чувствам, когато вляза в тези дружества, като нищожество. Карат ме да се чувствам като някакъв боклук, който е отишъл там нещо да им краде.

Спират ти тока, може да имаш стока за 2000 лв. или повече, никой не го интересува това нещо. В Разград на всеки три-четири месеца ти спират тока без причина. Отиваш и ги питаш, те викат: профилактика. Викам: ние имаме стока, която се разваля.

– Това е ваш проблем, ние сме го обявили в сайта.

– Аз не познавам човек, който да започва сутринта си с проверка дали му спират тока. Спират го за цял един ден и ако си бизнес, те връщат поне две седмици назад. Правят си с хората, каквото искат“!

Надписване

Енчев продължи: „Пишат ми в един месец 3000 kW консумация, което е невъзможно спрямо уредите, които имам. Следващия месец ми пишат 4900 kW. Това е почти двойно! Искам да се оплача, викат ми – пишете до еди кой си имейл, пълномощното не било такова, трябвало не знам си какво и т.н.

След месец ти отговарят, че няма нередности. Два съседни месеца едно и също заведение, едно и също нещо продава, но с почти двойна консумация. Как е възможно това“?!

И Енчев задава въпрос: „Искам всички там в парламента да се наредят в една редица и да ми отговорят на прост математически въпрос. Ако имаш трима работници, които получават по 50 лв., а токът ти е 120 лв. на ден, стоката ти се повишава всяка седмица, вече е над сто процента за всички суровини – та да отговорят какъв трябва да ти е оборотът, за да си жив. Ей това е цялата загадка.

Само някой илюзионист като Астор може да отговори. Не можеш да оцелееш! Не говорим за забогатяване, а за оцеляване. Поне от няколко месеца е така. Имам един микро бизнес, а колко имат такива, които не знам как си връзват двата края. Семейства и деца да гледаме на тази държава – абсурд!

Иначе произвеждаме най-евтиния ток в цяла Европа. Задавам въпроса на всички тия глупаци – може да ме цитираш: глупаци – с големи букви го напиши! При положение че България произвежда евтин ток, защо токът в България не е достъпен, не е евтин и това, което остане, да се продава на пазарни цени и да се изнася.

Искам да отговорят! Една печка духалка е два kW, това са два лева на час 10 часа са 20 лв. на ден, 600 лв. на месец. Защо, като произвеждаме ток, не го продаваме евтино на местния пазар, да стават продуктите евтино, фирмите да изнасят. Всички да минат на ток, защото е изгодна енергия. А те гушат всевъзможни фирми, посредници, цяла система да имат печалби и всички да си купят по едно островче някъде. А обикновените хора да умираме живи“!

https://blitz.bg

Източник/ци: Рапърът Енчев побесня: За кокорчовците в парламента трябва мръсна... ! Ние вече сме мъртви след тази СМЕТКА ЗА ТОК! – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!