Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рено-Нисан напускат България

Французите закриват директното си представителство в нашата страна

От няколко месеца насам е ясно, че французите от Рено смятат да закрият директното си представителство в нашата страна, но сега вече решението е факт.

Вносът на автомобили с марките Рено и Нисан ще продължи, но той ще се осъществява от дилъри, както при останалите марки представени на нашия пазар. Единственото изключение прави БМВ, които все още имат директно представителство у нас.

Това, което е ясно към момента е, че марката Рено ще се представлява у нас от швейцарската компания Emil Frey Gruppe, които са един от най-големите дилъри на автомобили в Европа.

Те ще са и официален вносител на румънската марка Дачия, но незнайно защо няма да продават в България японските автомобили Нисан.

Последните, най-вероятно ще преминат в ръцете на израелците от Grand Automotive, за които се говори, че ще продават и Тойота в България. Последното обаче са непотвърдени данни, докато за Рено и Дачия нещата са ясни, като предстои единствено одобрение от КЗК.

Решението да се откажат от директно представителство на марките си у нас е следствие от новата политика на главния изпълнителен директор на компанията Лука де Мео, който провежда политика за ограничаване на разходите след като компанията отчете рекордни загуби през 2020 година.

Източник/ци: Рено-Нисан напускат България - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!