Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандалният бос на "Уолтопия" едва не уби дете в столичен мол

Момиченце е с двойна фрактура на ръката след зверско падане от стена за катерене

Скандалният бизнесмен Ивайло Пенчев, който е шеф на известната фирма за разработване на стени за катерене в Европа и света "Уолтопия", блесна с пореден фал, който обаче едва не коства живота на дете.

Малко момиченце е паднало от няколко метра в управляван от Пенчев обект в столичния мол "Парадайс" и се е "разминало" с двойна фрактура на ръчичката, по чудо без други травми. Детето е било гостенче на рожден ден на свое приятелче. А именно майката на рожденичката разкри подробности за зловещата случка.

"По повод рожденния ден на дъщеря ми организирахме децата във ”Funtopia” в МОЛ “Парадайс”. Предполагам, че повечето четящи родители са посещавали поне веднъж това място за игри и забавления. Има лабиринти, батути, стени за катерене, пързалки и т.н. Предадох децата на аниматорите и отговорните лица и седнах в залата за почерпка, за да изчакам да се налудуват и огладнеят.

5 минути по-късно при мен дойде човек от персонала, за да ме уведоми, че едно от гостенчетата е паднало лошо и най-вероятно е с фрактура. Няма да описвам, какво преживях - детето беше поверено на моите грижи.

За мой тотален шок се оказа, че момиченцето се е качило до края на най-високата стена за катерене, без някой да провери дали предпазната кука е закопчана правилно. Детото през цялото време е мислило, че е обезопасено, но явно не е щтракнало механизма както трябва. Последните му думи преди да полети надолу са били “Мила, виж колко нависоко стигнах-вече съм до края “… и от там свободно падане от 5-6 метра (представете си от 3ти етаж).

Слава Богу последствията можеха да бъдат много по-сериозни. Детето се “размина” само с психическа травма и счупена ръка на две места - лакът и над китката. Утре му предстои операция

Оказа се, че отговорността на организаторите стига до там да пуснат видео инструктаж на децата как собственоръчно да се обезопасяват. Кой разбрал - разбрал. Последващ контрол липсва или е с генерални пропуски. Оправдаха се, че белите ставали за секунди… това дете се е катерило необезопасено поне 2-3 минути, защото стената е изключително висока и трудна за изкачване.

През цялото време персоналът се опитваше да ме убеди, че не трябва да се вика Бърза помощ, защото много се бавела, а да закарам детето лично до Пирогов! А то лежеше безпомощно и неподвижно. Никога няма да забравя неразбиращия му и замъглен поглед от случилото се, изпълнен с болка и вина че е допуснсло да не се закопчее според указанията. А тя е едно от най-умните, отговорни и свестни деца, които познавам….

Вярвам, че ще има последствия за този “увеселителен” детски клуб и се моля детенцето да мине възможно най-леко през неприятното “приключение”.
Това е горе-долу като да те пуснат на дълбокото с инструкции как се плува и да се надяват, че няма да се удавиш. За пореден път се убедих, че живеем в пълен Абсурдистан", пише потресената от липсата на отговорност Силви Дончева. 

Справка на Lupa.bg сочи, че собствеността на въпросния закрит парк е споделена между Пенчев и Таня Кишкин под името "Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт“ ООД. 

Пенчев нашумя в разгара на ковид пандемията с абсурдното си намерение да дари респиратори на "Александровска" под условие. Той настояваше в случай на нужда апаратите да се ползват в болницата приоритетно за неговите служители. 

А във форумите упорито се говори, че детският център на Пенчев в мола е бил арена на множество други фрактури на малчугани. Както и че изискването на персонала да не се вика линейка било опит да не се повдигне разследване на случая. 

Втори ден реакция на "Фънтопия" за инцидента няма нито на официалния сайт на мястото, нито на фейсбук страницата му. Нито от самия собственик Пенчев...

Източник/ци: Скандалният бос на "Уолтопия" едва не уби дете в столичен мол - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!