Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полицаи изпиват по 2 л водка след дежурство: Lupa.bg

Полицай масово пият алкохол след дежурство, научи Lupa.bg от източници в полицейските среди. Това е практика във всички столични РПУ-та, за което „Вътрешна сигурност” е започнала проверка.

След нощно ченгетата разпускат с големи количества водка. В стаята им могат да се намерят поне по 2 литра от алкохола. Психиката им не издържа от зачестилите катастрофи с жертви или убийства и те се успокояват с концентрат.

Доказателство за „алкохолната практика” на полицаите са униформеният от столичното VIII РПУ, който пиян отивал на протеста на таксиджиите и катастрофирал и жандармеристът,  блъснал дете на пешеходна пътека в село Лозен и избягал.

Полицай Владимир Владимиров в момента е задържан под стража заради катастрофата в „Дружба”. Според експертизата по делото той е шофирал с 2,45 промила в кръвта, но не и с наркотици. Магистратите приеха, че ако обвиняемият бъде пуснат от ареста, има опасност да повлияе на наказателното производство и на свидетелите. След катастрофата той е уволнен от столичното VIII РПУ.

На 25 октомври 9-годишно дете беше блъснато от жандармерист на пешеходна пътека в село Лозен. Момчето е с охлузни рани. Шофьорът избягал. Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата. По-късно полицаи намерили шофьора. Пробата с дрегер е показала 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след инцидента.

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Полицаи изпиват по 2 л водка след дежурство - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!