Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЗАПОВЕД: Бойко наредил на Вежди да стане шеф на НС – изтъкнал 2,6 млн. „причини” в КТБ (ДОКУМЕНТ)

Насила хубост не става, но пък парите са си пари. Заради 2,6 милиона лева Вежди Рашидов направи завиден пирует и се нави да бъде шеф на парламента миналия петък.

Ден по-рано Вежди дръпна прочувствена реч, че няма как да стане пръв сред равни, като беше аплодиран от цялата зала.

Според източник на „Галерия”, обаче, доайенът сред депутатите бил навит не от Христо Стоичков, както наивно се написа.

Лично Бойко Борисов му заповядал да приеме поста. Лидерът на ГЕРБ позвънил на Веждичката и му поискал обратен жест заради спасените 2,6 милиона лева на скулптора, които щяха да потънат в КТБ, оставени там за висока лихва.

Не е тайна, че през 2015 година лично Борисов се намеси в качеството си на премиер, за да спаси влоговете на своя министър.

Тогава Вежди Рашидов „извади“ милионите си в Корпоративна търговска банка с две цесии.

Това стана ясно от документи, публикувани в блога на журналиста Мирослав Иванов.

Едната цесия – за 661 122.53 лева – е с фирмата на Богомил Манчев „Риск инженеринг – Д“ ЕООД. Другата е за 1 939 995.52 лева. Цесионерът е „Кимпекс енерджи“ АД.

Така Вежди Рашидов спасил 2 601 118.05 лева влогове в затворената през юни 2014 г. банка на Цветан Василев.

Без цесиите, по силата на Закона за гарантиране на влоговете в банките, той трябваше да получи 196 000 лева и да чака за тях началото на официалното изплащане от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, т.е. до 4 декември.

Тогава Богомил Манчев отказа да коментира защо се е навил на цесиите. Но според слуховете е бил натиснат лично от Борисов. Срещу какво – само двамата знаят.

Иначе съдбата на Рашидов е била решена още в четвъртък – 20 октомври, докато артистът още отказва да е постоянен шеф на НС.

Точно в този ден Корнелия Нинова приела офертата на ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидатурата на Вежди.

Останалите 24 часа са били разигравани сценки, за да може маневрата на Рашидов да изглежда по-драматична и в името на народа…

Източник/ци: ЗАПОВЕД: Бойко наредил на Вежди да стане шеф на НС – изтъкнал 2,6 млн. „причини” в КТБ (ДОКУМЕНТ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!